Bilim - Teknoloji İnternet devi saldırıya geçti
Paylaş
İnternet devi saldırıya geçti

Geçen hafta yaptığı satın almayla hepimizi şaşırtan internet devi, şimdi bakın kimin peşinde!

Son yıllarda Google'ın gölgesinde kalan internet devi Yahoo, bir başka internet ve video akışı devi olan Hulu'yu 600 milyon doların üzerinde bir fiyata "satın almak" istiyor. Yatırımlarına hız veren Yahoo, geçtiğimiz hafta 1.1 milyar dolar gibi yüklü bir miktarı Tumblr için gözden çıkarmıştı. CEO Marissa Mayer'ın son hamlesi ise Hulu'dan yana olacak gibi görünüyor.

All Things D'nin raporuna göre Yahoo, sadece ABD'ye özgü çalışan video hizmeti Hulu için 600 milyon dolar ile 800 milyon dolar arasında bir teklif yapmaya hazırlanıyor. Yahoo'nun Hulu için tam olarak ne kadar parayı gözden çıkaracağı ise lisans şartlarına ve Hulu'nun şu anki sahipleri üzerinde ne kadar denetim sahibi olabileceğine bağlı. Hulu'nun şu anki programını ABC, Fox ve Comcast yapıyor.

Bir başka rapor ise Yahoo'nun ismi belirtilmeyen bir mobil ve bir iletişim şirketini satın almak istediğini bildiriyor. Yahoo'nun bu şirketlerin her biri için 100-150 milyon dolar ödeyebileceği söyleniyor.

Hulu üzerinde hisse sahibi olmak isteyen şirketlerin listesi çok da kısa değil. The Chernin Group, Guggenheim Digital, DirecTV ve Time Warner Cable, KKR ve William Morris Endeavor, Hulu'dan pay isteyen şirketler arasında.

Haberin Devamı

Resimlerle: Rüya gibi Yahoo ofisleri!

Kaynak: CHIP Online