Yaşam İnternet videoları etkinliği İstanbul Modern'de

İnternet videoları etkinliği İstanbul Modern'de

Paylaş
İnternet videoları etkinliği İstanbul Modern'de

İstanbul Modern Sinema, interneti beyazperdeye taşıyan "Upload Sinema Maratonu" ve kısa filmlerden oluşan "Sinepark Kısa Tür Filmi Festivali"ne ev sahipliği yapacak

İstanbul Modern Sanat Müzesi’nden yapılan açıklamaya göre, Hollandalı film kulübü Upload Cinema ile ortaklaşa düzenlenecek "Upload Sinema Maratonu" programında, yılın en çok izlenen 40 videosunun da dahil olduğu 4 ayrı seçkide, 100’den fazla video izlenime sunulacak.

Haberin Devamı

Sinema tanımının genişlediği yeni bir interaktif alan sunan program kapsamında 13 Aralık’ta, spor alanında alışılmadık olaylara ve başarılara tanıklık eden 39 videodan oluşan "Kaybedenlere Yer Yok", Uluslararası Rotterdam Film Festivali ve Upload Cinema işbirliğiyle eğlenceli 34 videoyu bir araya getiren "Kötü Biten Maceralar", Hollanda Mimarlık Enstitüsü ve Upload Cinema işbirliğiyle seçilmiş şehir temalı 33 videonun bulunduğu "Şehri Karıştıranlar" ve geçen yılın en iyi 40 videosunun yer aldığı "2011’in En İyileri" başlıkları altında 4 farklı seansta filmler gösterilecek.

KISA TÜR FİLMİ FESTİVALİ

Galatasaray Üniversitesi Medya Çalışmaları, Araştırma ve Uygulama Merkezi (MEDİAR) tarafından kısa filmcileri Türkiye’de son yıllarda canlanan "tür" sinemasına teşvik etmek amacıyla düzenlenen "Sinepark Kısa Tür Filmi Festivali", 20-21 Aralık’ta gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle "Elmalarla Armutları Karıştırmayan" sloganıyla düzenlenecek festivalde, bu yıl toplam 6 kategoride başvuran 162 film arasından belirlenen 32 finalist yarışacak. Festivalde, korku, aksiyon, fantastik ve bilimkurgu türündeki kısa filmler "Korku Tüneli", komedi filmleri "Komikaze", dramlar "Alabora", deneysel kısa filmler "Labirent", belgesel filmler "Çarpışan Aramalar" ve lise öğrencilerinin kısa filmleri "Atlıkarınca" bölümlerinde değerlendirilecek. Bölüm finalistleri, 21 Aralık’ta İstanbul Modern’de kısa film meraklılarıyla buluşacak. Ayrıca, festivalin bu yılki konuklarından yönetmen Ümit Ünal da ilk filmi "9" ve "Türkiye’de Gerilim Sineması" konulu söyleşisiyle 20 Aralık’ta İstanbul Modern’de olacak.

AA