Yaşam İnternetin lideri ayakkabı ve diyet kitabı

İnternetin lideri ayakkabı ve diyet kitabı

Paylaş
İnternetin lideri ayakkabı ve diyet kitabı

'E-ticaretin Dahileri Anadolu'da Zirvesi'nde Limango Satış Direktörü Gülfem Toygar, online alışveriş sitelerinde en çok satılan ürünün ayakkabı olduğunui İdefix Genel Müdürü Mehmet İnhan ise en çok diyet kitaplarının satıldığını söyledi

Afyonkarahisar'da düzenlenen 'E-ticaretin Dahileri Anadolu’da Zirvesi’nde satışlarla ilgili bilgi veren Limango Satış Direktörü Gülfem Toygar, online alışveriş sitelerinde en çok satılan ürünün ayakkabı olduğunu söyledi. İdefix Genel Müdürü Mehmet İnhan ise internet üzerinden en çok diyet kitaplarının satıldığını belirtti.

Haberin Devamı

TÜRKİYE DÜNYA 12.'Sİ


Türkiye’de e-ticaret’in en başarılı firma temsilci ve yöneticilerinin, öğrenci ve meraklılarla buluştuğu 'E-Ticaretin Dahileri Anadolu’da zirvesi, Afyonkarahisar’daki NG Güral Hotel’de yapıldı. e-ticaret’te kendilerini ispatlayarak ’dahi’ olarak nitelenen kişileri, yeni girişimci adaylarıyla bir araya getirmeyi amaçladıklarını anlatan NG Hotel İcra Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür, internet üzerinden yapılan satışların Amerika’da yüzde 30, Avrupa’da ise yüzde 20 seviyesinde olduğunu belirtti. Türkiye’de 30 milyonu aşkın internet kullanıcısı olmasına rağmen e-ticaret’in yüzde 1 seviyesinde olduğunu vurgulayan Gür, e-ticaret’te pazar potansiyeli bakımından Türkiye’nin dünya 12’ncisi olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

EN FAZLA AYAKKABI SATILIYOR


Türkiye’nin en ünlü ve başarılı satış sitelerinin yöneticilerinin konuşmacı olarak katıldığı zirvede Limango Satış Direktörü Gülfem Toygar ise Limango’da en çok satılan ürünün ayakkabı olduğunu söyledi. Ayakkabı satışlarının tüm satışların yüzde 30’una yakın bir paya sahip olduğunu anlatan Toygar, "Bana birkaç yıl öncesine kadar internetten ayakkabı almak saçmalık geliyordu. ’İnsan denemediği, eline almadığı bir şeyi nasıl alır’ diyordum. Ama sadece bunun için kurulan internet siteleri var. Üstelik bu site, Türkiye’nin en büyük alışveriş merkezlerinden biri kadar ciroya sahip. Limango’da da en çok satılan ürün ayakkabı. Sanırım biz kadınlar ayakkabı konusuna tutkuyla bağlıyız" dedi.


KİTAP SATIŞI REVAÇTA


Amerika ve Avrupa’da kitap satışlarının artık büyük oranda internet üzerinden yapıldığını anlatan İdefix Genel Müdürü Mehmet İnhan ise Türkiye’de internet üzerinden kitap satışının henüz yüzde 3 seviyesinde olduğunu söyledi. İnhan, internet üzerinden satılan kitaplarda ilk sırayı diyet kitaplarının aldığını açıkladı. Türkiye’de yayınevlerinin elektronik kitapların, basılı kitap satışını engelleyeceği korkusuyla e-kitap yayınlamadığını anlatan İnhan, "Bu nedenle e-kitap sayısı 5 bin civarında kaldı.

Oysa e-kitap alanların daha önce başka kitap alıp almadıklarına baktığımızda e-kitap alanların hiç basılı kitap almadığını görüyoruz. Yani e-kitap’ın, daha farklı bir kitlesi var" diye konuştu. Zirve boyunca katılımcıların bir sosyal paylaşım sitesine yazdıkları anlık görüşleri, salondaki dev perdelere yansıtıldı. Katılımcıların hem konuşmacıları dinlediği, hem de düşüncelerini yazdığı zirvede, ellerden telefon ve tabletler hiç düşmedi. NG Hotel İcra Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür’ün konuşmacılara teşekkür plaketi verdiği zirve, 8 kişinin ücretsiz e-ticaret eğitimi kazandığı çekilişle son buldu. Anadolu, Dumlupınar ve Uşak’tan çok sayıda öğrencinin katıldığı zirve galayla sona erdi.

Haberin Devamı