Yaşam İnternette gezinmeden tatile çıkmayın

İnternette gezinmeden tatile çıkmayın

Paylaş
İnternette gezinmeden tatile çıkmayın

Yaz aylarında bir tatil telaşıdır gidiyor... Önce gideceğimiz yere karar vermek, sonra uygun bilet ve konaklama yeri bulmak, ardından tatil rotasını çizmek çok zaman alabiliyor

Haber: Merve Özaytekin
mozaytekin@posta.com.tr

Haberin Devamı

İşinizi kolaylaştıracak bir araştırma yaptık. Sizin için internette gezindik. Gezginlerin bloglarında dolaştık. Tatile çıkmadan göz atacağınız blogları sizin için derledik. Tatilinize karar vermeden sıra dışı bloggerlar’ın tatil rotalarına, deneyimlerine siz de göz atın istedik...

www.seyahatperest.com

Siteyi Özge Altınok Lokmanhekim yazıyor. İstanbullu Özge Altınok aslında bir avukat. Seyahat etmeyi çok seviyor. Gittiği yerleri unutmamak için fotoğraf çekiyor, deneyimlerini de blogunda topluyor. Özge Altınok gittiği yerlerden sevdiklerine kart atıyor. Keşfetmeyi ve paylaşmayı seven Özge Altınok, en çok cumartesi günlerini seviyor. Bu nedenle blogunda ‘Cumartesi Notları’ adında bir bölüm var. Seyahat Perest’te Bağdat Caddesi’nden Galata’ya, Amsterdam’dan Cape Town’a kadar pek çok yer Özge Altınok Lokmanhekim’in gözünden anlatılmış.

Haberin Devamı

www.istanbulfood.com

Tuba Şatana gezerken bir yandan da İstanbul’un lezzetlerini blogunda topluyor. 1972 doğumlu Tuba Şatana, İzmir’in boyozunu, İstanbul-Sirkeci’deki meşhur Filibe Köftecisi’ni bloguna taşımış. Büyükada, Kuzguncuk, Kurtuluş gibi İstanbul’un pek çok semtine lezzet keşfine çıkmış. Artvin’in döneri, Bitlis’in büryan kebabını blog okuyucuları için tatmış. York, Berlin, Roma gibi dünyanın en ilgi çekici kentlerinde farklı tatların izini sürmüş. www.istanbulfood.com tatile çıkmadan göz atılacak en doğru adreslerden. İngilizce olan site yabancıların da ilgisini çekiyor.

www.blog.gezlong.com

Gülçin Vural, Hande Çilek, Eda Sökmen gibi blog sahibi editörler deneyimlerini gezlong’da paylaşıyor, önerilerde bulunuyorlar. Gezlong bir blog olmasının yanı sıra aynı zamanda bir seyahat kulübü. Gezlong’a üye olanlar gezlong seyahat kulübüne katılıyor. Böylece üyeler Gezlong’un 5-7 gün boyunca süren tekliflerinden yararlanıp uygun fiyata tatil satın alabiliyorlar.

www.geziyorum.net

Sitenin kurucusu Emre Tok 30’lu yaşlarda. Endüstri mühendisi. 2011’den beri İngiltere- Londra’da yaşıyor, Microsoft İngiltere’de çalışıyor. Yeni yerler keşfetmek onun hobisi. Bugüne kadar 20’den fazla ülke gezmiş. Sitesi birçok ödüle layık görülmüş. Sitede yurt içi ve yurt dışı hakkında birçok yazı okuyabilirsiniz. Aynı zamanda bisikletiyle kilometreler kat eden Emre Tok’un blogu farklı bisiklet rotaları arayanlar için ideal. Emre Tok blogunu hem Türkçe hem de İngilizce yazıyor. Onun deneyimlerinden yabancılar da yararlanıyor.

Haberin Devamı

www.azgezmis.com

Hakkı Ceylan ve Zehra Arslan’a ait site 2010 Blog Ödülleri’nde ‘En İyi Gezi Blog’u seçilmiş. www.azgezmis.com ‘haberler’ kısmında gezi, seyahat, fotoğraf ve sergi ile ilgili haberleri; ‘birlikte gezelim’ kısmında da birlikte seyahat edebileceğiniz kişileri bulabiliyorsunuz. Sitede ülkemizin ve dünyanın farklı bölgelerinden fotoğraflar ve tavsiyeler bulabilirsiniz. Blogdaki en ilgi çeken bölümlerden biri de ‘fırsatlar’. Bu bölümde gezilerinizi ucuza getirebilirsiniz.

www.simdigezelim.com

Sitede Başar Kurtbayram gezip gördüğü yerleri blogunda paylaşıyor. Aslında haberleşme sektöründe çalışan Başar Kurtbayram mesleği icabı çok gezmiş, birçok ülkede yaşamış. Bu yerlerde edindiği tecrübelerden, topladığı notlardan www.simdigezelim.com ortaya çıkmış. Sitede ucuz seyahat önerilerinden, Başar Bey’in tecrübelerine kadar birçok bilinmeyeni bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

www.cokgezenlerkulubu.com

Blogun kurucusu gazeteci ve blog yazarı Hazal Yılmaz. Hazal Yılmaz’ın belirlediği kadro, her ay farklı yerlere seyahat ediyor. Hazal Yılmaz, Mehmet Tez, Ceren Yalçın, Ece Çelebioğlu, Deniz Özturhan gibi birçok gezgin seyahat ettikleri kentlerde keşfettiklerini www.cokgezenlerkulubu.com’da paylaşıyor. Kentleri yaşam, yeme-içme, gece hayatı, sanat gibi birçok konuda mercek altına alıyorlar. Gezmeseniz bile okumaya doyamayacağınız bir adres!

www.cokokuyancokgezen.com

Sitenin sahibesi Sevil Mert, ‘Çok okuyan, çok gezen’ lafıyla koyulmuş yollara. Avrupa’yı karış karış gezmiş. Kafkasları, Balkanları, Ortadoğu'yu da görme fırsatı yakalamış.Türkiye’den de yararlı kaçamak adresleri eklemiş sitesine. www.cokokuyancokgezen.com’u bir de çektiği fotoğraflarıyla süslemiş. Sevil Mert’in sitesinde tatilini nasıl planladığından deneyimlerine kadar birçok detay bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

www.sandaletliseyyah.com

38 yaşındaki Bora Bilgin sıra dışı bir doktor. 18 yaşından beri dünyayı otostopla dolaşıyor. Yola bazen bisiklet, bazen araba kimi zaman da uçakla koyuluyor. Gezilerinde ona oğlu Can veya eşi Neşe Hanım eşlik ediyor. Gökçeada’dan Bulgaristan’a Diyarbakır’dan Tayland’a kadar birçok deneyimini www.sandaletliseyyah.com’da paylaşıyor. www.gumuspusula.com Gümüş Pusula adresli site Hande ve Talha Çilek çiftinin. Talha Çilek gezdikleri yerleri fotoğraflarken eşi Hande Çilek ise kaleme alıyor. Sitede renkli fotoğraflar ve hoşunuza gidecek deneyimler var.

Tatil için altın öneriler

Tanışmak için;

(www.gezginler.org.tr ) Gezmeyi çok seviyor ama kafa denginizi bulamıyorsanız, Türkiye Gezginler Kulübü tam size göre. Gezginler Kulübü İstanbul içi günü birlik gezilerden dünyanın dört bir yanına uzun süreli tatiller düzenliyor. Vize işlemlerinde yardımcı olduğu gibi, konaklamada da iyi yerler bulabiliyor.

Fotoğraf meraklısıysanız;

(www.photoworldfotografmerkezi.com) Hem fotoğraf çekmek, hem de gezmek istiyorum diyorsanız, Photoworld’ün düzenlediği fotoğraf turlarına göz atabilirsiniz. Fotoğraf meraklısı farklı kişilerle tanışabilir, Türkiye’nin hatta dünyanın pek çok kentinde dolaşabilirsiniz.

Bilet, otel ve araç için;

www.expedia.com, www.orbitz.com, www.tatil.com, www.booking.com, www.etstur.com, www.garantiucushatti.com.tr, www.ekobilet.com adreslerinde bütçenize en uygun bileti, araç kiralama hizmetini ve oteli bulabilirsiniz.

Ev bulmak için;

Temiz, güvenilir evler bulmak için www.airbnb.com’a bakabilirsiniz. Sitede evlerini kısa süreliğine kiralayan site üyelerinin hakkında yorumlar var. Yorumları okuyup kalacağınız eve karar verebilirsiniz. Sitede bazı ev sahipleri konuklarına kahvaltı da veriyor. Ev değiş tokuşu ise ev bulmak için başka bir yöntem. Avrupa ve Amerika’da çok popüler. Kendi evinizi başka birinin eviyle kısa süreliğine değiştokuş edebilirsiniz. Türkiye’de Mirey Meseyyah’ın yönettiği www.evdegistokusu.com’da havuzlu, teraslı evler bulabilirsiniz. Cebinizden bir kuruş çıkmadan konaklamanın en iyi yollarından biri!

Ucuz konaklama için;

www.hostels.com, www.hostelz.com, www.hostelworld.com, www.europeanhostelguide.com, www.ocaklardatatil.com adresli sitelerden bütçenize uygun konaklama yerleri bulabilirsiniz

( 01.07.2012 tarihli Pazar Postası'ndan alınmıştır )