Türkiye (Son Dakika) İnternette kadınları böyle dolandırıyordu

İnternette kadınları böyle dolandırıyordu

Paylaş
İnternette kadınları böyle dolandırıyordu

Sanal arkadaşlık siteleri üzerinden kadınları kandırıp para sızdırmak için söylemedik yalan bırakmayan dolandırıcı, ağına düşürdüğü son kurbanlarından birine kendisini doktor olarak tanıtıp evlenme teklif etti. Kadının parasını hortumladıktan sonra da sırra kadem bastı. Şimdi 5 ilin emniyeti onu arıyor

Sanal arkadaşlık sitelerinde, sahte ceza avukatının yanı sıra bir de sahte doktor kâbusu yaşanıyor. Üstelik, 'diplomatik pasaport' sahibi bir doktor!

Adı Cüneyt G. (41). Açılan davalardan birinde adresi İzmir Çiğli olarak görünüyor. Ancak bu adresten bir süre önce ayrıldığı anlaşıldı.

'ANNEM BABAM ABD’DE PROFESÖR'


Cüneyt G. hakkında görülen davalardan biri İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde. Davayı açan kişi, adının yazılmasını istemeyen evli bir kadın…

7 yıl hapis istemiyle açılan dava dosyasına göre, Cüneyt G., birçok kez yaptığı gibi, üyesi olduğu sanal arkadaşlık sitesinde, üye kadınlar ile arkadaşlık kurmaya başladı. Davaya konu kadın ile de 2009 sonunda doğru sohbet etmeye başladı. G. kendisini doktor olarak tanıttı. Anne-babasının profesör olduğunu Amerika’da yaşadıklarını iddia etti. Ancak, edinilen bilgilere göre G.’nin anne-babası profesör olmadıkları gibi ABD’de de yaşamıyor.

BİR HAFTA İÇİNDE EVLİLİK TEKLİFİ


G., kadınla görüşmeye başladıktan bir hafta sonra ilk hamlesini yaptı: Yüz yüze hiç görüşmediği kadına evlilik teklif etti. G. yılbaşına kadar nikah yapmak istediğini, 2010 yılı başında ise düğün yapma niyetinde olduğunu söyledi. G. bu görüşmelerinde aynı zamanda diplomatik pasaport sahibi olduğunu da söyledi. G.’in hedefindeki kadın için ise her şey yolunda gidiyor gibiydi. G., yavaş yavaş planını hayata geçirmeye başladı. G., evlenme teklif ettiği kadına ‘kötü’ bir haber vererek işe başladı.

‘EVİME HIRSIZ GİRDİ’


G., evine hırsız girdiğini, 7 bin doları, kredi kartları ve diplomatik pasaportunun çalındığını söyledi. G., pasaportunu çıkartmak için İzmir’den İstanbul’a acil gitmesi gerektiğini belirterek kadından kendisine bir miktar para göndermesini istedi. Kadın, kendisine güven veren G.’ye para göndermeye başladı. G. bir süre sonra da ayağını kırdığını özel bir hastanede tedavi gördüğünü söyledi. Kadın yine para gönderdi. Kadının gönderdiği para miktarı 7 bin TL’yi bulunca G., anne-babasının Amerika’dan geleceğini aldığı parayı iade edeceğini söyledi. Ancak parayı iade etmediği gibi bir daha da kendisine ulaşılamadı.


POLİS HER YERDE ONU ARIYOR


G.'ye açılan davanın son duruşması 27 Ekim’de yapıldı. Daha önceki duruşmalara gelmediği gibi son celseye de katılmadı. Hakkında yakalama kararı bulunan G.’nin bir sonraki duruşması önümüzdeki şubat ayında yapılacak. Hakkında, İstanbul, Ankara, Trabzon, İzmir ve Samsun emniyetinin arama yaptığı G.’nin en son Aydın Didim’de bulunduğu anlaşıldı.

Dinçer GÖKÇE / HÜRRİYET

Haberin Devamı