Türkiye (Son Dakika) İnternetten bulup fuhuşa zorluyorlarmış

İnternetten bulup fuhuşa zorluyorlarmış

Paylaş
İnternetten bulup fuhuşa zorluyorlarmış

İnternet üzerinden iş ilanı vererek buldukları yabancı uyruklu kadınları Türkiye'ye getirerek fuhuş yaptırdığı iddia edilen 11'i kadın 24 kişi adliyeye sevk edildi

İstanbul'da Ahlak-Kumar Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık 4 ay süren telefon dinlemesi ve fiziki takibin ardından Fatih bölgesinde organize şekilde fuhuş yaptıran bir şebekeye yönelik operasyon yaptı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz Cuma günü yaklaşık 300 polisin katılımıyla daha önceden tespit edilen 44 yere eşzamanlı baskın yapıldı. Baskınlarda şebekenin yönetici kadrosunda bulunan 11’i kadın 24 kişi gözaltına alındı.

Polis baskınlar sırasında şebekenin fuhuşa zorladığı Türkmenistan, Özbekistan, Moldova, Kazakistan uyruklu 26 kadını ifadeleri alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirdi. Şebeke üyelerinin fuhuş yaptırdığı iddia edilen kadınlardan birinin 7,5 aylık hamile olduğu öğrenildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sorgulamaları yapılan şüphelilerin internet üzerinden sahte iş ilanları vererek kendilerine fuhuş yaptıracak yeni kadınlar buldukları öğrenildi. Zanlıların "Çocuk bakıcısı aranıyor" ya da "Hasta bakıcı aranıyor" gibi ilanlarla cevap veren yabancı uyruklu kadınların önce İstanbul’a getirdiği belirtildi. Daha sonra bu kadınların bir eve kapatıldığı ve fuhuşa zorladıkları öğrenildi.

Haberin Devamı

Kadınların 250 ile 500 lira arasında değişen fiyatlarla pazarlandığı belirtildi. Poliste işlemleri tamamlanan zanlılar adliyeye gönderildi.

DHA