Yaşam İnternetten rezervasyonlarda "yıldızlara" dikkat!

İnternetten rezervasyonlarda "yıldızlara" dikkat!

Paylaş
İnternetten rezervasyonlarda "yıldızlara" dikkat!

İnternet üzerinden yapılan otel ve tur rezervasyonlarında dikkatli davranmak gerekiyor. İl kültür ve turizm müdürlüklerinin internet sitelerinde bakanlıktan onaylı tesis ve hizmetlerin kaç yıldızlı olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz

İzmir Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan onaylı belgeli acente ve tesislerin tercih edilmesi gerektiğine dikkati çekti.

Haberin Devamı

Tüketicilerin bilinçli davranması gerektiğini dile getiren Ediz, "Güvenilir, inanılır ve sürdürülebilir bir ticaret sistemi olan işletmeler,oteller, konaklama, yeme içme tesislerinin tercih edilmesinde fayda var diye düşünüyorum.

NE YAPMAK GEREK?

İnsanlarımız ucuz mal alacak kadar zengin olmamalı, bir seferlik, rakamlardan dolayı tercih etmemeli. İnternet üzerinden sadece rakamlara bakmamalı. Gideceği bölge, tesis, otel kaç yıldır hizmet veriyor? Devamlılığını araştırması gerekir, bilinçli tüketici bu tür olumsuzluklardan en az etkilenen tüketicidir" diye konuştu.

Türkiye’deki bakanlık onaylı otellerin Avrupa’daki otellerden çok daha kaliteli ve standardı yüksek hizmet verdiğini söyleyen Ediz, sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

"Vatandaşımızın o yıldızlı denilen otellerin gerçekten bakanlığımız tarafından yıldızlı olup olmadığını iyi değerlendirmesi gerekir. Bu konuda tüm kültür ve turizm il müdürlüklerinin internet sitelerinde bakanlıktan onaylı tesislerin kaç yıldızlı olduklarını rahatlıkla görebilirler.

'5 YILDIZLI MI BOŞ YILDIZLI MI'

İnternet üzerinden satın alacağı hizmetin 5 yıldızlı mı 4 yıldızlı mı, böyle bir tesis var mı, bu sitelerden görebilirler. Bir araştırırlarsa 5 yıldızlı mı, boş yıldızlı mı görür ve tesise gittiğinde kötü sürprizle karşılaşmazlar. Bakanlığımız kontrolündeki yıldızlı oteller kriterlere uymuyorsa, anında denetim yapıyoruz. Eğer kriterleri taşımıyorsa o tesisin belgesi iptal ediliyor."

189 TURİZM ACENTESİNDEN 7'Sİ KAPANDI

Geçen sene denetlenen 189 turizm acentesinin 7’sine kapatma yazısı yazıldığını kaydeden Ediz, 88 turizm işletme yatırım belgeli tesis, 16 yat, 84 sportif faaliyette bulunan tesis, 22 de günübirlik tur düzenleyen teknenin denetlendiğini, kurallara uymayanlar hakkında yasal işlem yapıldığını söyledi.

AA