Gündem İntihar girişimi değil metrobüs çilesi!

İntihar girişimi değil metrobüs çilesi!

Paylaş
İntihar girişimi değil metrobüs çilesi!

E-5 karayolunun üstündeki metrobüs üst geçidinin Çağlayan ayağı yaya trafiğine kapatılınca vatandaş cambazlığa başvurdu!

İstanbul Çağlayan Meydanı cuma akşamı trafiğe kapatılmıştı. Meydanın hemen yanından geçen E-5 karayolunun üstündeki metrobüs üst geçidinin Çağlayan ayağı da yaya trafiğine kapatılınca tam bir keşmekeş yaşandı. Bu üst geçit kapatılmış olmasına rağmen metrobüs, buranın dibinde yolcu indirmeye devam edince korkunç görüntüler ortaya çıktı.

KAMERA ŞAKASI MI?

Üstgeçidin kapalı olduğunu gören bazı vatandaşlar, yaşanan olayı kamera şakası sandı. Bazıları şaşkınlığını uzun süre gizleyemedi, kimisi bariyerlerden atlarken bu kez de Eyoğun -5 trafiğinde karşıdan karşıya geçmek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Çağlayan Meydanı'nın trafiğe kapatılması ve trafiğin yer altına alınması çalışmaları nedeniyle Çağlayan'daki metrobüs üstgeçidinin yarısı kapatıldı. Sabah saatlerinde bu nedenle mağdur olan vatandaşların bazıları duruma sert tepki gösterirken, bazı vatandaşlar yetkililerden bilgi almaya çalıştı, bazıları görevli polis memuruyla tartıştı, bazıları ise, üstgeçidin kapatıldığına inanmakta zorlandı.

HAYATLARINI TEHLİKEYE ATTILAR

Çağlayan Meydanı'nda herhangi bir uyarı levhası olmaması nedeniyle yayalar Metrobüs üst geçidine yürüse de üstgeçidi kullanamadı.Bazı vatandaşlar, bariyerler üzerinden atlayarak üst geçidi kullandı ancak bu kez de E-5 kenarına inip, hayatlarını tehlikeye atarak karşıdan karşıya geçti.Bariyelerden atlayarak metrobüs durağına geçen vatandaşlar, gelen metrobüs nedeniyle de tehlike atlattı.

Haberin Devamı

"ŞOK OLDUM "

Metrobüsten inen ve üstgeçitin kapalı olduğunu fark eden vatandaşlar, bu kez E-5'in altındaki yoldan dolaşarak karşıya geçti. Üstgeçidin kapalı olan bölümünde bekleyen polisler de zaman zaman vatandaşları yönlendirdi. Özellikle etek giyen bazı kadınların bariyerlerden geçerken zor anlar yaşaması dikkatlerden kaçmadı. Hadımköy'de oturan ve her zaman aynı güzergahı kullanarak işine gittiğini söyleyen Adnan Güzel, imza toplayacağını ve yetkililere konunun çözüme kavuşturulması için elektronik posta göndereceğini kaydetti. Güzel,

"10 saat çalışıyorum işte yorulmuyorum. Sadece sabah ve akşam yolda giderken yoruluyorum. Onun planının yapmaya çalışacağım. Şok oldum gerçekten. " dedi.

" KÜFÜR DE EDİYORLAR BİZE "

Mağdur olan vatandaşlardan Çağlayan'daki özel bir hastaneye gitmekte olan vatandaşlar da vardı. Hastaneye gitmek zorunda olan vatandaş "Mecidiyeköy'den gitmemiz lazımmış. Daha da uzadı yol" dedi. Metrobüsten inerek üstgeçidi kullanmak için merdivenleri çıkan ancak bariyer sürpriziyle karşılaşan bir başka vatandaş ise, " Buna bir alternatif bulmaları gerekiyor. Çok saçma olmuş yani. Biz oraya nasıl geçeceğiz şimdi ? " diye sordu.

Bir başka vatandaş ise, ne yapacağının sorulması üzerine " Her insan gibi buradan gideceğim. Diğer tarafa geçeceğim. Birşeyler yapacağım herhalde " dedi.

Kapatılan üst geçidin önünde bekleyen metrobüs işletme amiri ise, insanların hepsinin bu duruma sinirlendiğini söyleyerek " Küfür de ediyorlar bize ama onlar bizim insanımız. " dedi. Kendilerine küfür edenleri yumuşak bir şekilde ikaz ettiklerini dile getiren işletme amiri "Onlardan ekmek yiyoruz. Onlar bizim insanlarımız. Çünkü yapılan hizmet onlara. Amaç daha iyi hizmet " diye konuştu.

Haberin Devamı

Bu arada metrobüsten indikten sonra üstügeçidi kullanmak için kapalı olan bölüme yönelen bir vatandaş, uzun süre şaşkınlık yaşadı. Şaşkın gözlerle durumu anlamaya çalışan kadın, " Buradan geçmem lazım. Ama yürüyüş yolu vardı. Gerçekten kamera şakası falan mı ? İnanmıyorum ya. Nasıl gideceğiz şimdi ? " dedi. Bayan daha sonra görevilere " Gerçekten kapalı mı ? " diye sordu. Görevliler ise, kadına nereden karşıya geçebeileceğini tarif etti. Bariyerlerden atlayarak, metrobüs durağına gtmek isteyen Şafak Yaşar ise, " Köprü kapalı zatan. Mecburen alt taraftan dolaştık.Biraz sıkıntı olacak ama düzelecek. Çektiğimiz sıkıntı yanımıza kar. Ama ileride burası nasıl olur onu da göreceğiz. " diye konuştu.

Haberin Devamı

BELEDİYE SONUNDA DURAĞI KAPATTI

Sabahki görüntülerin ardında İstanbul Büyükşehir Belediyesi yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, " Çağlayan Meydanında trafiğin yeraltına alınması ve yayalaştırılması çalışmaları kapsamında, Çağlayan Metrobüs Durağı geçici olarak kapatılacaktır.Yolcularımız SSK Hastanesi durağını kullanacaktır " denildi.

Haber: Ümit TÜRK - Pınar ÇITAK KOYGUN
Kamera: Ünsal ÇAKİN - / İSTANBUL DHA

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer3456","3456","201010","3456-9.jpg");