Dünya İntihar saldırısı için 10 yaşındaki kızı seçtiler!

İntihar saldırısı için 10 yaşındaki kızı seçtiler!

Paylaş
İntihar saldırısı için 10 yaşındaki kızı seçtiler!

Afganistan'ın güneyindeki Helmand vilayetinde sınır polisi karakoluna intihar saldırısı düzenlemek isteyen 10 yaşındaki kız, polis tarafından yakalandı

Afganistan İstihbarat Teşkilatı (NDS), Spojmey isimli kızın, Taliban üyesi kardeşi tarafından intihar eylemi yapmak için hazırlandığını açıkladı. Helmand kentinin Hanşin ilçesinin Tegz bölgesinde yakalanan intihar eylemcisi, ilk ifadesinde, eylemi yapmak için Taliban’dan eğitim aldığını, polis karakolunu hedef almayı planladığını itiraf etti.

Haberin Devamı

3 KİŞİ ÖLDÜ 8 KİŞİ YARALANDI

Öte yandan Afganistan’ın Gazne kentinde yerel polis karakolunu hedef alan intihar saldırısında üç kişi öldü, sekiz kişi yaralandı. Gazne Vali Yardımcısı Mohammad Ali Ahmedi, AA’ya yaptığı açıklamada, Andar ilçesinde patlayıcı yüklü bir aracın yerel polis karakolunu hedef aldığını belirterek, ilk belirlemelere göre saldırıda üç polisin öldüğünü, ikisinin yaralandığını söyledi.

4'Ü ÇOCUK 2'Sİ KADIN

Ahmedi, "Patlama sırasında bölgeden geçen iki kadın ve dört çocuk da yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve durumları iyi" dedi. Patlamanın şiddeti nedeniyle polis karakolu olarak kullanılan binanın çöktüğünü ifade eden Ahmedi, enkaz altında kalan polislerin çıkarılması için kurtarma çabalarının devam ettiğini belirtti. Saldırıyı Taliban üstlendi. Taliban sözcüsü Zabiullah Mucahid, e-posta yoluyla yaptığı açıklamada, karakolda çok sayıda polisin öldüğünü iddia etti.

Haberin Devamı

AA