Gündem İOKBS bursları ne zaman yatacak? Burs ücreti ne kadar?

İOKBS bursları ne zaman yatacak? Burs ücreti ne kadar?

Paylaş
İOKBS bursları ne zaman yatacak? Burs ücreti ne kadar?

Parasız Yatılı Bursluluk sınavı sonuçları 18 Temmuz'da açıklandı. Sınavda başarılı olanlar devletten burs almaya hak kazandı. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte gözler bursların ne zaman yatacağına çevrildi. Burs ücretlerinin kaç lira olduğu da araştırılmaya başlandı.

Eski adıyla PYBS yeni adıyla İOKBS 3 Haziran'da gerçekleşti. Sonuçlar 46 gün sonra 18 Temmuz'da açıklandı. Bu saatten sonra gözler bursların ne zaman yatacağına çevrildi. Sınavdan başarılı puan alanlar "İOKBS bursları ne zaman yatacak?" sorusunu sormaya başladı.

Haberin Devamı

İOKBS BURSLARI NE ZAMAN YATIYOR?

Bursluluk ücretleri bir sene de 4 defa ödenmektedir. Yani 3 aylık dönemlerle bursluluk paranızı alırsınız. Yalnız 3 aylık ara ile ödenen ücretler 3 ayda biriken burstur. Bu ay Ocak, Şubat ve Mart bursları ödenecek. Bursluluk ücretleri yaklaşık olarak şu aylarda ödenmektedir: Ocak, Nisan, Temmuz, Ekim. Yani burs paralarınızı 3 ayda 1 defa 3 ayın toplam parası ile alırsınız. 2017 yılında burs ücreti 613 lira 15 kuruştu. 2018'de bu ücret 648 lira 4 kuruş olarak belirlendi.