Eğitim - Kariyer İOKBS bursu ne zaman yatacak? 2021 İOKBS bursu ücreti ne kadar, kaç TL?

İOKBS bursu ne zaman yatacak? 2021 İOKBS bursu ücreti ne kadar, kaç TL?

Paylaş
İOKBS bursu ne zaman yatacak? 2021 İOKBS bursu ücreti ne kadar, kaç TL?

İOKBS sınav sonuçları, 28 Eylül Salı günü Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. Bursluluk sınavında başarılı olan binlerce öğrenci devletten burs almaya hak kazandı. Suçları öğrenen öğrenciler de İOKBS bursu ne zaman yatacak? 2021 İOKBS bursu ücreti ne kadar, kaç TL? araştırması yapmaya başladı…

İOKBS bursu ne zaman yatacak?” ve “2021 İOKBS bursu ücreti ne kadar, kaç TL?” soruları günün en çok merak edilen konuları arasına girdi. Bursluluk sınav sonuçlarına göre, başarılı olan öğrenciler, maddi destek almaya hak kazandı. Bu nedenle de İOKBS burs ücretinin ne zaman yatacağı ve ne kadar olduğu da önem kazandı.

Haberin Devamı

İOKBS BURSU NE ZAMAN YATACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 2021 İOKBS sınav sonuçlarına göre, başarılı olan 5, 6, 7, 8, hazırlık, 9, 10, 11. sınıf öğrencilerine burs ücreti Ekim ayından itibaren ödenmeye başlayacak. Ödemeler genellikle her ayın 25'ine kadar yapılmaktadır.

2021 İOKBS BURSU ÜCRETİ NE KADAR, KAÇ TL?

MEB tarafından yapılan açıklamada, her yıl ocak ve temmuz aylarında memur maaş katsayısı değiştiği için burs miktarının da değiştiği belirtildi. Bu kapsamda, 2021 yılı Eylül ayı itibariyle öğrencilere İOKBS bursu aylık 357,769 TL ödeniyor.

Bursluluk sınavında başarılı olan öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı yurt içindeki resmi, örgün okul/kurumlara (ortaokul, imam hatip ortaokulları ile ortaöğretim kurumları) 30 Eylül 2021 tarihine kadar kayıt/nakil yaptırmaları halinde burs hakkından yararlanabilecekler.

Haberin Devamı

İOKBS’Yİ KAZANAN ÖĞRENCİLER ŞİMDİ NE YAPACAK?

İOKBS’de başarılı olan ve burs hakkı kazanan öğrencilerin bursluluk işlemleri okul müdürlüğü tarafından ilgili burs döneminde e-Burs Modülü üzerinden gerçekleştirilecek. Belirtilen süre içinde kaydını yaptırmayan öğrenciler tüm haklarından vazgeçmiş sayılacak.

İOKBS BURSU HANGİ DURUMLARDA KESİLİR?

  • Ortaokul veya imam-hatip ortaokullarında bir defadan fazla sınıf tekrarına kalan, ortaöğretimde ise öğrenim hakkını kullanmış olan,
  • Ortaöğretim kurumlarından mezun olan veya son sınıfta beklemeli duruma düşen,
  • Taksirli suçlar ile kabahat nevinden olanlar dışında, işlediği suçtan dolayı hükümlü bulunan,
  • Örgün eğitim dışına çıkarılma cezası almış olan,
  • Özürsüz olarak öğrenimini terk edip okuldan ayrılan,
  • Parasız yatılı veya bursluluk hakkından isteğiyle vazgeçen,
  • Özel bir okula kayıt veya nakil yaptıran,
  • Bakanlıkça belirtilen süre içerisinde parasız yatılılık veya bursluluk kaydını yaptırmayan öğrencilerin bursları kesilir.