Gündem İOKBS sonuçları açıklandı mı? Bursluluk sınavı hangi tarihte açıklanacak?

İOKBS sonuçları açıklandı mı? Bursluluk sınavı hangi tarihte açıklanacak?

Paylaş
İOKBS sonuçları açıklandı mı? Bursluluk sınavı hangi tarihte açıklanacak?

İOKBS'nin üzerinden 1 ayı aşkın süre geçti. Her geçen gün ise sonuçlara olan beklentiyi iyice artırıyor. Binlerce öğrenci şu sıralar sıklıkla "İOKBS sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusuna cevap arıyor.

5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11 inci sınıflara yönelik olarak İOKBS, 02 Haziran 2019 tarihinde Türkiye saatiyle saat 10.00’da, ÖDSGM tarafından yapıldı. Bugün itibarıyla sınavın üzerinden 32 gün geçti. Bir ayı geçtiği için MEB'in geçtiği kılavuzu tam olarak incelemeyenler veya unutanlar şimdi sık sık sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi araştırıyor.

Haberin Devamı

İOKBS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İOKBS sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı'nın daha önce yayınladığı e-Kılavuz'da belirtilmişti. Sonuçlar 22 Temmuz 2019'da MEB'in resmi sitesinde ilan edilecek. Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi hâlinde “Sınav Sonuç Belgesi”ni elektronik ortamdan alıp onayladıktan sonra mühürleyerek öğrenci velisine veya öğrenciye imza karşılığı verecek.

BURSLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Bursluluk hakkı, sınavı kazanan öğrenciye ait evrakın e-Burs modülü üzerinden okul müdürlüğünün 30 Eylül 2019 tarihine kadar onaylamasından sonra 01 Ekim 2019 tarihi itibarıyla başlayacaktır.