Gündem İOKBS soru ve cevapları yayımlandı mı? Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

İOKBS soru ve cevapları yayımlandı mı? Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Paylaş
İOKBS soru ve cevapları yayımlandı mı? Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Geçen hafta sonu ilk olarak LGS daha sonra İOKBS gerçekleşti. LGS'nin soru ve cevapları yayımlandı fakat bursluluk sınavının soru ve cevapları hala açıklanmış değil. Bu nedenle de sıkça yöneltilen soru "İOKBS soru ve cevapları ne zaman yayımlanacak?" oluyor.

İOKBS soru ve cevapları ne zaman yayımlanacak? 2 Haziran Pazar günü saat 12.00'de sınavdan çıkan öğrenciler bu soruyu sıklıkla sormaya başladı. Sınavın üzerinden 2 gün geçerken aramalar daha da yoğunlaşmış vaziyette... İşte geçen yıl yaşanan süreç...

Haberin Devamı

İOKBS SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYIMLANIR?

İOKBS soru ve cevapları hakkında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan geçilen bir duyuru yok. 2018 yılında 3 Haziran'da gerçekeleşn sınavın soru ve cevapları 6 Haziran günü erişime açılmıştı. Bu yıl yapılan sınavın soru ve cevaplarının da 5 Haziran günü yayımlanması bekleniyor.

İOKBS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İOKB sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı'nın daha önce yayınladığı e-Kılavuz'da belirtilmişti. Sonuçlar 22 Temmuz 2019'da MEB'in resmi sitesinde ilan edilecek. Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi hâlinde “Sınav Sonuç Belgesi”ni elektronik ortamdan alıp onayladıktan sonra mühürleyerek öğrenci velisine veya öğrenciye imza karşılığı verecek.