Gündem İOKBS soru ve cevapları yayımlandı mı? Sonuçları ne zaman açıklanacak?

İOKBS soru ve cevapları yayımlandı mı? Sonuçları ne zaman açıklanacak?

Paylaş
İOKBS soru ve cevapları yayımlandı mı? Sonuçları ne zaman açıklanacak?

Cumartesi günü gerçekleşen LGS'nin ardından dün İOKBS yapıldı.5,6,7,8, hazırlık sınıfı, 9,10 ve 11. sınıf öğrencileri, Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk hakkı kazanmak için sınavda ter döktü. Sınavın 13.00'te bitmesiyle birlikte yüz binlerce öğrenci soru ve cevapların ne zaman açıklanacağını merak edip araştırmaya koyuldu.

İlk ve Ortaöğretim öğrencileri, 3 Haziran Pazar günü İOKBS'ye girdiler. Sınavda 5,6,7,8, hazırlık sınıfı, 9,10 ve 11. sınıf öğrencilerine 100 soru sorulurken 120 dakika süre verildi. 13.00'te biten sınav sonrası öğrenciler, soru ve cevaplar ile sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak etmeye başladı.

Haberin Devamı

İOKBS SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İOKBS soru ve cevapları MEB tarafından açıklanacak. Fakat soru ve cevapların ne zaman açıklanacağına dair bir duyuru yapılmış değil. Soru ve cevapların birkaç gün içinde yayımlanması beklenirken, açıklanır açıklanmaz aşağıdaki linke tıklayınız.

İOKBS SORU VE CEVAPLARI

SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ

İOKBS sonuçları 18 Temmuz 2018 tarihinden itibaren Bakanlığın http://www.meb.gov.tr ve http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecektir. Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi hâlinde “Sınav Sonuç Belgesi” ni elektronik ortamdan alıp, onayladıktan sonra mühürleyerek öğrenci velisi ya da öğrenciye imza karşılığı verecektir