Bilim - Teknoloji iOS 11.3 güncellemesinde sorunlar baş gösterdi
Paylaş
iOS 11.3 güncellemesinde sorunlar baş gösterdi

Hatırlanacağı üzere Apple kısa süre önce iOS 11.3’ü yayınlamıştı. Yeni güncelleme ile eski iPhone modellerinde bataryadan kaynaklı performans kısıtlamaları, kullanıcı inisiyatifine bırakılmıştı. Fakat ortaya çıkan yeni raporlara göre, iOS’in son güncellemesi ile gelen tek yenilik bununla sınırlı değil.

Bilindiği üzere Apple ekran kırılmalarını garanti kapsamına almıyor. Yani yeni satın aldığınız bir iPhone’un ekranı kırıldığında bunu ekstra ücret karşılığında yaptırmak zorunda kalıyorsunuz. Buraya kadar herşey normal. Fakat Apple’ın uçuk fiyat politikası teknik servis fiyatlarına da yansımış durumda. Yani dışarıda 150 – 200TL arası ücrete değiştirtebileceğiniz bir ekran için Apple servisine 900 – 1000 TL arasında bir ücret ödemek zorunda kalabiliyorsunuz. Hal böyle olunca ekranı zarar gören kullanıcılar Apple yerine genel itibariyle 3. parti teknik servislerin kapısını çalıyor. Fakat Apple bu durumdan rahatsız olmuş gibi görünüyor.

Keza ortaya çıkan son raporlara göre iOS 11.3 güncellemesi ile Apple bazı 3. parti ekranları devre dışı bırakmış durumda. Bazı kullanıcılar bu güncellemeden sonra ekranın dokunmatik fonksiyonunun tamamen kullanılamaz duruma geldiğini rapor etmiş. İşin iyi kısmı bu durumun sadece iPhone 8 ve iPhone 8 Plus’ta yaşanıyor olması. Yani daha eski iPhone modellerinde benzer bir durum söz konusu değil. Fakat Apple’ın 3. parti ekranları devre dışı bırakma kararı pek de hoş olmadı. Zira eğer iPhone 8 kullanıcısıysanız ve telefonunuzun ekranını Apple haricinde bir serviste değiştirdiyseniz iOS 11.3 konusunda daha dikkatli davranmanızı tavsiye ederiz.

INSTAGRAM SNAPCHAT'TEN BİR ÖZELLİK DAHA ALIYOR

Haberin Devamı