Bilim - Teknoloji iOS 14.4.1 güncellemesi yayınlandı! Peki iOS 14.4.1 ile gelen yenilikler neler?
Paylaş
iOS 14.4.1 güncellemesi yayınlandı! Peki iOS 14.4.1 ile gelen yenilikler neler?

Apple iOS 14.4.1 güncellemesini yayınladı. iOS 14.4.1 özellikleri Apple kullanıcıları tarafından merak konusu oldu. Son güncellemede yeni özellikler bulunmuyor ancak bir dizi güvenlik açığı kapatıldı. Şirket yeni güncellemenin yapılmasını tavsiye etti. İşte detaylar...

Apple, tüm iPhone, iPad ve Mac kullanıcılarının mümkün olan en kısa süre içinde güncellemeyi indirmeyi önerdiği iOS 14.4.1, watchOS 7.3.2, iPadOS 14.4.1 ve macOS 11.2.3 güncellemelerini yayınladı.

Haberin Devamı

Yeni güncellemelerle cihazlardaki kritik güvenlik açıkları da kapatıldı. Örneğin Safari tarayıcısında yer alan bir hata WebKit'in bozulmasına neden oluyor ve istenmeyen kodların çalışmasını sağlıyordu.

Google ve Microsoft güvenlik araştırmacıları tarafından keşfedilen bu güvenlik açığı, kötü niyetli web sitelerinin telefonunuzda zararlı kodlar çalıştırmasına izin veriyordu.

Apple söz konusu güncellemeleri en kısa sürede yapmanızı ve sisteminizi güvenli hale getirmenizi öneriyor. Uzun zamandır ilk defa tüm işletim sistemlerine aynı anda yazılım güncellemesi yayınlayan Apple, böylece olası bir güvenlik problemini giderdi.

Ancak şimdiye kadar bu açıktan faydalanan kötü niyetli kişilerin olduğu da biliniyor.

Haberin Devamı

iOS 14.4.1 GÜNCELLEMESİ NASIL YÜKLENİR?

Güncelleme telefonunuza ulaştığında gelen bildirime tıklayarak veya Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme yolunu izleyerek iOS 14.4.1 güncellemesini yükleyebilirsiniz.