Bilim - Teknoloji iOS 7 için ilginç bir dava!
Paylaş
iOS 7 için ilginç bir dava!

iOS 7'nin bu küçük detayına sinirlenen bir kullanıcı, doğrudan Apple CEO'su Tim Cook'a dava açtı!

Dünya genelinde Apple ürünlerinde iOS 7'ye geçiş işlemi oldukça hızlı gerçekleşti. Söylenenlere göre iOS 7, daha önceki işletim sistemlerinin her birinden daha seri çalışabiliyor. Ancak bunlar iOS 7'nin piyasaya sürülmesinin tamamen başarılı olduğu anlamına gelmiyor. Yeni iOS içerisinde, iMessage başarısızlıkları ve güvenlik endişeleri gibi, bazı buglar raporlanmış durumda. Ayrıca sistemin, bir öncekine göre iki kat daha fazla çöktüğü de söylenenler arasında.

Haberin Devamı

Tüm bu sorunlar, bazı Apple kullanıcılarını fena halde sinirlendirmiş durumda. Ama kullanıcıları rahatsız eden başka şeyler de var. Örneğin iOS kullanıcısı Mark Menacher, Apple'ın CEO'su Tim Cook'a karşı Kaliforniya mahkemesi "Supreme Court of California"ya şikayette bulundu. Verilen dilekçe, kullanıcıları iOS 7'ye yükselmeye zorlayan uyarıların kaldırılmasını istiyor. Hala iOS 7'ye geçmeyenler, her cihaz açılışından "güncellemeyi yükleyin" uyarısıyla karşılaşıyor. Aslında bu davranış iOS 5 ve 6'nın ürünlere gönderilme şeklinden farklı değil. Ancak Menacher'in şikayetinin arkasında büyük ihtimal ile yapılan büyük kullanıcı arayüzü değişiklikleri ve hatalar yer alıyor.

Peki Menacher niye Apple yerine direkt olarak Tim Cook'a dava açmak istiyor? Bu soru sorulduğunda kendisi "Apple'ın iOS 7 ile kullanıcı tercihlerine yaptığı müdahale, bence firma "eşkıyalığıdır". (Eski Apple CEO'su) Steve Jobs'un mutlu müşteri arayışı sırasında firma çalışanlarına sert davrandığı söyleniyordu ancak Tim Cook belli ki firmanın kârını ön plana çekerek müşteriyi 'kabullenici' bir kültüre geçirmeye çalışıyor. Bu politika mutlaka başarısız olacaktır" cümlelerini kullanıyor.

Haberin Devamı

Menacher'in isteği ise sadece bu güncelleme uyarısını kaldıracak bir yöntem ve 50 dolar (evet 50!) boyutunda bir tazminat.

Resimlerle: İşte tasarımı baştan aşağı yenilenen iOS 7!

Kaynak: CHIP Online