Bilim - Teknoloji iOS gaza bastı!
Paylaş
iOS gaza bastı!

iPhone 6 iOS'u uçururken, Windows Phone'dan kötü haberler geliyor. Android ise; bildiğiniz gibi...

Piyasa araştırma şirketi Kantar World Panel'in son verileri, geçen senenin üçüncü çeyreğinde görülen mobil platform satış trendlerinin Kasım 2014 itibariyle devam ettiğini gösterdi.

Rapor, Android'in bazı pazarlarda bir miktar gerilediğini, Apple'ın ise iPhone 6'nın desteğiyle bu pazarlarda az da olsa yukarı tırmandığını gösteriyor. Kasım itibariyle Google ve Apple'ın platforma göre toplam akıllı telefon satışlarında, Birleşik Krallık, Amerika Birleşik Devletleri ve Avustralya gibi birkaç bölgede kabaca aynı seviyede oldukları gözleniyor. iOS'un dikkate değer oranda gerilediği tek yer ise Japonya. iOS, Japonya'daki liderliğini sürdürse de yıldan yıla yüzde 15'ten fazla gerilemiş bulunuyor. Android ise ülkede yüzde 42'den fazla büyüme kaydetti.


Çin'e geldiğimizde, rapor Android'in ülkeyi kontrolü altında tutmayı sürdürdüğünü söylüyor. Çin'de satılan 5 telefondan 4'ü, Android işletim sistemini kullanıyor. iPhone'lar ise satılan 5 telefondan 1'i olmakta zorlanıyor. Kantar'ın stratejik tahmin direktörü Tamsin Timpson, bu durumun arkasında Xiaomi'nin yükselişinin olduğunu söylüyor.

Çeyreğin kaybedeni ise Avustralya ve Çin hariç önde gelen birçok pazarda düşüş gösteren Windows Phone. Platform, örneğin İtalya'da Kasım 2013 itibariyle satışların yüzde 16'sını te >CHIP Online

Haberin Devamı