Yaşam iOS için Android Wear uygulaması çıktı!

iOS için Android Wear uygulaması çıktı!

Paylaş
iOS için Android Wear uygulaması çıktı!

Henüz daha bugün Android Wear işletim sisteminin iOS desteğine kavuştuğunu sizlere duyurmuştuk

Giyilebilir teknolojilerin en yaygını akıllı saatler konusunda önemli bir gelişme yaşanıyor. Yaklaşık bir yıldır piyasada olan Android Wear işletim sistemli akıllı saatlere iOS desteği geldi. Bugün haberini sizlerle paylaştığımız bu gelişmeden hemen sonra iOS’un uygulama marketi App Store’da Android Wear isimli uygulama yayınlandı. Yaklaşık 40 MB’lık uygulama sayesinde Android Wear işletim sistemi akıllı saatler iOS ile entegre şekilde çalışabiliyor.

Haberin Devamı

Android Wear uygulamasına App Store üzerinden ulaşmak için buradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz. Şimdilik sadece LG Watch Urbane isimli akıllı saat iPhone modelleri ile eşleşip çalışabiliyor. Diğer akıllı saat üreticileri güncelleme yayınladıklarında o modeller de bu desteğe kavuşacak. Ayrıca bu hafta içerisinde IFA 2015’te duyurulacak olan Asus ZenFone 2, Moto 360s (veya Moto 360 2) ve Huawei Watch isimli akıllı saatler de bu yeni özellikten faydalanan ilk modeller olacak.

iOS’ta Android Wear kullanan akıllı saatler aracılığıyla sağlık verilerini, bildirimleri ve arama bilgilerini saat üzerinden kontrol edebiliyorsunuz. Şimdilik Siri, Android Wear ile desteklenmiyor ancak Google Now ile sesli komut sistemi çalışıyor.

Haberin Devamı

iOS için Android Wear uygulaması çıktı

iOS’ta Android Wear uygulamasını kullanmak için en az iOS 8.2 sürümüne sahip olmanız gerekiyor. Android Wear’lı akıllı saatlerin çalışabilmesi için iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 5s, iPhone 5c veya iPhone 5’e sahip olmanız gerekiyor. Daha eski modellerde çalışmıyor.

Son dönemin en popüler akıllı saatleri