Yaşam iOS için Google Haritalar'a gerçek zamanlı trafik bilgisi geldi!

iOS için Google Haritalar'a gerçek zamanlı trafik bilgisi geldi!

Paylaş
iOS için Google Haritalar'a gerçek zamanlı trafik bilgisi geldi!

Google, mobil uygulama tarafında son zamanlarda sıkça gündeme gelmeye başladı.

Haberin Devamı

Google ve Apple arasındaki harita uygulaması konusundaki uyuşmazlıktan sonra Google, iOS için haritalar uygulamasını geliştirmeyi bir süreliğine durdurmuştu. Ancak bu sefer iOS kullanıcılarını oldukça memnun edecek bir güncelleme geldi. Google Haritalar uygulaması, iOS için artık gerçek zamanlı trafik bilgisini de gösterecek. Ancak bir sorun var.

Google Haritalar uygulaması, ilk etapta sadece büyük bir dünya haritası iken artık bir yol tarifi uygulamasına dönüştü. Araç içerisinde, yayayken veya toplu taşıma kullanırken en faydalı uygulamalardan biri konumunda. Şimdi bu uygulamaya yeni bir özellik eklendi. Artık iOS kullanıcıları trafik durumunu canlı olarak görebilecek ve ona göre bir rota belirleyebilecek. Hatta uygulama, trafik kazalarını bile gösterebiliyor. Uygulama son olarak toplu taşıma bilgilerinin eklenmesiyle gündeme gelmişti. Son dönemlerde Google Haritalar, yoğun güncellemeler almaya başladı.

Haberin Devamı

Bir sorun olduğunu söylemiştik bu sorun ülkemizi yakından ilgilendiriyor. Google Haritalar uygulamasına Türkiye’deki App Store üyelikleri halen erişemiyor. Bu durumun sebebi bilinmiyor fakat durum aslında çok daha ilginç. Eğer App Store ayarlarından bölge seçeneğinizi değiştirirseniz, Google Haritalar’ı cihazınıza indirmeniz mümkün. Ve uygulama tamamen Türkçe. Yani App Store’da olmamasına rağmen Türkçe dil seçeneğini mevcut.

Trafik bilgisinin eklenmesini konusuna dönecek olursak, Yandex bu konuda Türkiye’nin en çok kullanılan uygulaması konumunda. Yani Google Haritalar’ın Türkiye için biraz geç kaldığını söyleyebiliriz.

Görüntülü görüşme yapmak için en iyi 5 uygulama!