Bilim - Teknoloji iPad 2'de 5 hayal kırıklığı
Paylaş
iPad 2'de 5 hayal kırıklığı

iPad 2'de bunların da olmasını isterdik ama olmadı! İşte yeni iPad'in 5 hayal kırıklığı...

iPad 2 beklediğimizden daha hafif, daha ince ve daha hızlı ancak büyük bir yenilik getirmiyor. Yeni iPad rakiplerinin çoğunu geçecek güçte olsa bile Apple bir sonraki tableti için bazı özelliklerden vazgeçmiş görünüyor. Bu yazımızda iPad 2'nin bizleri hayal kırıklığına uğrattığı 5 noktayı sizlerle paylaşacağız.

Haberin Devamı

Hala iTunes'a bağımlıyız: iPad'i açtığınızda ilk yapmanız gereken şeyin onu bir PC'ye bağlamak olduğu eleştiriliyor. Bilgisayarınızla iPad'iniz arasında hiç eşitleme yapmasanız dahi yazılımını güncel tutmak için onu PC'ye bağlamanız gerekiyor.

Yazılımı aşağı yukarı aynı: iOS 4.3 ile gelen bazı yenilikler mevcut ancak iPad'in işletim sistemi temel olarak aynı. Android Honeycomb'un widget desteği, HP TouchPad'in WebOS telefonlarla hoş etkileşimi ve BlackBerry PlayBook'un görev yöneticisiyle karşılaştırıldığında iPad, büyük bir iPod Touch gibi duruyor. iOS 5'in gerekli yenilikleri getirmesini umuyoruz.

MobileMe'den ses yok: MobileMe'nin perakande kanallardan kaldırılması, iPad 2 etkinliğinde ücretsiz bir sürümünün tanıtılacağı dedikodularına yol açmıştı, hatta buna kesin gözle bakılıyordu.

Haberin Devamı

Pahalı aparatlar: iPad'inizi TV'nize bağlamanız gerekiyorsa Apple dijital AV adaptörü için yaklaşık 40 doları gözden çıkarmanız gerekecek. iTunes'a gerek duymadan fotoğraflarınızı direkt olarak iPad'e aktarmak istiyorsanız bunun için Apple iPad kamera bağlantı kitini 29 dolar ödeyerek satın almanız gerekiyor.

Retina Display başka bahara kaldı: iPad 2'de yüksek çözünürlüklü Retina Display'i bekleyenler, artık iPad 3'i beklemek zorundalar.