Bilim - Teknoloji iPad mini 2'yi denedik!
Paylaş
iPad mini 2'yi denedik!

Herkesin beklediği Retine ekranı sunan iPad mini 2'yi elimize aldık; canlı canlı denedik!

iPad mini 2, konumunu rakip en iyi "küçük" tabletler arasında korumasını sağlayacak önemli yeniliklerle geliyor. Bunların başında çoğu kullanıcının şiddetle istediği Retina ekran var.

Haberin Devamı

iPad mini 2, yeni A7 işlemcisi, bağlantı seçenekleri, kamera geliştirmeleri ve Retina ekranı sayesinde ilk iPad mini'nin üzerine kayda değer yenilikler ekliyor. Apple'ın Google Nexus 7 (2013) ve Kindle Fire HDX gibi Android'li güçlü rakipleri karşısında böyle bir hamle yapması da zaten şarttı.

Denemelerimize dayanarak Retina ekranın iPad mini 2'deki en çok fark edilen yenilik olduğunu söyleyebiliriz. iPhone 4'ten bu yana etkileyiciliğini koruyan yüksek çözünürlüklü ekran, iPad mini 2 için artık anahtar işlev konumunda. Testimizde cihazın keskin ve canlı görüntülerine hayran kaldık.


Yeni ekranın cihaza ağırlık kattığını düşünüyor olabilirsiniz, ancak tableti elimize aldığımızda onun daha az taşınabilir yapacak, kullanımını rahatsızlaştıracak hiçbir değişikliğe rastlamadık.

Haberin Devamı

Ancak yüksek çözünürlüğün artık sadece Apple'ın tekelinde olmadığını hatırlatmakta fayda var. Örneğin en yeni Nexus 7 (2013), 1920x1200 çözünürlük, 323 PPI piksel yoğunluğu sunuyor. Dolayısıyla iPad mini, böyle bir değişikliği tek kelimeyle yapmak zorundaydı.


Kamera, işlemci, fazlası ve ilk kararımız

iPad mini 2'nin 5MP'lik bir iSight kamerası ve arka yüz aydınlatması diğer önemli özellikleri arasında. Büyük tabletlerde kamerayı kullanarak fotoğraf çekmek, cihazın boyutları nedeniyle sorunlu bir iş, ancak iPad mini'de bu sorun biraz olsun ortadan kalkıyor. iPad mini'nin kamerası, fotoğraf makinenizin yerini almayacak olsa da ilk iPad mini'ye göre daha iyi ve tabletiniz yanınızdayken hızla yakalamak istediğiniz karelerde yardımcınız olabilir.

iPad mini 2, Apple'ın en yeni işlemcisi A7'yle geliyor - önceki iPad mini'nin A5 işlemcisiyle sunulduğunu düşünürsek bu oldukça önemli bir adım. A7'ye geçiş, Mini 2'yi son derece güçlü bir cihaz haline getiriyor ve laptop'lara yaklaştırıyor.

Cihazla geçirdiğimiz sürede uygulamaları çalıştırma hızı fazlasıyla etkileyiciydi. App Store'u açıp içerisinde dolaşmak da son derece hızlıydı. Herhangi bir gecikme sorunuyla ise karşılaşmadık.


İlk kararımız

İlk iPad mini bizi etkilemeyi başarmıştı, ancak geliştirilmesi gereken tarafları da vardı. iPad mini 2 ile Apple, tabletini daha da çekici hale getirmeyi başarmış bulunuyor.

Haberin Devamı

iPad mini 2 hem daha hızlı, hem daha işlevsel, hem de Retina ekranlı - yani beklediğimiz her şeye sahip. Amazon ve Google'ın uygun fiyatlı tabletleri Apple'ın pahalı iPad mini 2'sini elbette zorlayacak, ancak Apple orta boyutlu tablet piyasasından geri kalmadığını ispatlamış bulunuyor.

Resimlerle: 2013'ün en iyi 17 tableti!

Kaynak: CHIP Online