Van İpekyolu Belediyesi'nden 'Tandır Evi' projesi

İpekyolu Belediyesi'nden 'Tandır Evi' projesi

Paylaş
İpekyolu Belediyesi'nden 'Tandır Evi' projesi

İpekyolu Belediyesi'nden 'Tandır Evi' projesi

Gülay KUYUCU/VAN, (DHA)- VAN'ın İpekyolu İlçesi Belediyesi, halkın kendi ekmeğini pişirebilmesi için Bostaniçi Mahallesi'nde 'Tandır Evi' projesini hayata geçiriyor.
İpekyolu Belediyesi, sokaklarda gelişigüzel yapılan tandırların oluşturdukları görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak için 1300 konutun yer aldığı Bostaniçi TOKİ'de 5 tandır evi yapacak. Belediyeye bağlı Plan ve Proje Müdürlüğü'nce projelendirilen içinde vestiyer alanı ile hamur hazırlama alanının bulunduğu tandır evleri 85 metrekareden oluşacak.
İpekyolu Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü'nce yapılan açıklamada, "Belediye olarak toplumsal değerlerin ve geleneksel kültürün korunmasına önem veriyoruz. Bu çerçevede vatandaşlarımız için projeler geliştiriyoruz. Projelerimizde insanlığın ve doğanın sağlıklı geleceği için çevreyi korumayı görev biliyoruz. Tüm faaliyetlerimizi, çevre dostu bir anlayışla yürütüyoruz. Bostaniçi Mahallemizde de TOKİ'lerin bulunduğu alanda bu anlayışla 'Tandır Evi' projemizi hayata geçiriyoruz. Projemiz ile birlikte 1300 konutun yer aldığı TOKİ'lerde her 52 haneye 1 tandır evi düşecek. Tandırlarımız geniş, ferah ve işlevsel olacak" denildi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı