Bilim - Teknoloji iPhone 12 ailesini gösteren 3D maketler ortaya çıktı
Paylaş
iPhone 12 ailesini gösteren 3D maketler ortaya çıktı

Apple’ın yeni iPhone modellerini tanıtmasına 3 ay gibi bir zaman kala iPhone 12'lerin maket modelleri ortaya çıktı. Sızdırılan maket görselleri dış tasarım hakkında epey bilgi veriyor. Onur Binay/posta.com.tr

iPhone 12 serisinin maket modellerine bakacak olursak farklı boylardaki üç modelin düz kenarlara ve arkada üçlü kamera dizilimine sahip olduğu görülüyor. Farklı boyutlardaki maket modellerin ekran ölçülerinin 5.4 inç, 6.1 inç ve 6.7 inç olduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

iPhone 12 serisi 5nm işlemciyle gelecek. Ayrıca ilk kez 5G standardına geçiş yapacak ve bir seride 5 model sunacak.

Yeni çıkacak modellerin ana gövdesi, iPhone 4'te görülen tasarım unsurlarını yeniden canlandıracak gibi duruyor. Ayıca arkada ve önde cam kapaklar olacak.

Apple’ın bu yıl tüm modellerde 3 arka kameraya yer vermesi bekleniyor. Dış tasarım iPad Pro serisindeki keskin hatlara da yaklaşacak. Çentik tasarımının ise bir miktar daha küçültüldüğü ifade ediliyor.

Giriş modeli iPhone 12, 5.4 inçlik ekrana sahip olacak. Bu modelin 4G ve 5G olarak iki farklı versiyon ile satılması bekleniyor. 5G versiyonu 649 dolar başlangıç fiyatı, 4G versiyonu ise 599 dolar ile gelebilir. 4G versiyonunda 2 kamera ve LCD ekran olacağı söyleniyor.

Haberin Devamı

iPhone 12 Pro ise 6.1 inçlik bir ekran ve lazer tabanlı LiDAR sensörüyle gelecek. Başlangıç fiyatı ise 999 dolar olması yönünde. Seride 6.1 inçlik ekrana sahip bir model daha var. Bunu fiyatı ise 749 dolar seviyesinde olacak.

En üst model iPhone 12 Pro Max’e gelirsek 6.7 inç ekran, LiDAR sensörü ve optik yakınlaştırma gibi özelliklerle gelecek. Başlangıç fiyatı ise 1099 dolar olabilir.

iPhone 12 serisi Eylül ayında satışa çıkacak.