Bilim - Teknoloji iPhone 12’nin yurt dışı fiyatı ne kadar olacak?
Paylaş
iPhone 12’nin yurt dışı fiyatı ne kadar olacak?

iPhone 12'nin beklenen daha ucuz olacağı, yalnızca 4G destekli versiyonunu ise 2021'in başlarında piyasaya sürülebileceği iddia edildi. Apple önümüzdeki yıl daha ucuz 4G destekli iPhone 12 modeli piyasa sürerse, teknoloji devinin iPhone işini geliştirmek için daha uygun fiyatlı ürünlere yöneleceğine kesin gözüyle bakılabilir. Onur Binay/posta.com.tr

Apple'ın bu sonbaharda iPhone 12 serisini tanıtmasını bekleniyor. Ancak önümüzdeki birkaç ay içinde akıllı telefon lansmanları söz konusu olduğunda teknoloji devinin elinde bulundurduğu tek şey bu olmayabilir.

Haberin Devamı

Wedbush Securities analistleri Daniel Ives, Strecker Backe ve Ahmad Khalil tarafından yazılan yeni bir araştırma raporuna göre Apple, iPhone 12'nin 5G destekli modeline ek 4G bağlantısı ile gelen daha ucuz bir sürümünü de piyasaya sürebilir.

Wedbush, başlangıçta Apple'ın bu sonbaharda iPhone 12'nin 4G ve 5G özellikli sürümlerinin bir karışımını piyasaya sürmesini bekliyordu. Ancak firma, en son Asya tedarik zinciri kontrollerinden sonra tahminlerini revize etti ve şimdi sonbaharda birden fazla 5G destekli iPhone ve 2021'in başlarında daha ucuz 4G modeli görmeyi beklediğini söyledi.

Apple, konu hakkında yorum yapmadı.

iPhone 12’nin fiyatı ne kadar olacak?

Apple’ın yalnızca 4G destekli modelini Şubat ayı civarında piyasaya süreceği ifade edildi. İPhone 12'nin bu versiyonunun da Eylül ayında piyasaya sürülen 5G modellerinden daha ucuz olması bekleniyor. Cihazla ilgili diğer detaylar net değil, ancak Apple'ın 5G olmayan iPhone'u 800 dolar civarında fiyatlandırabileceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Ayrıca, Apple'ın 5G içeren modeller için bile bu yılki iPhone'ların fiyatlarını yükseltmesinin muhtemel olmadığı söylendi. Şirketin, geçen ay yaptığı tahminleri tekrarlayarak, bazı 5G modellerini 1.000 doların altında ve iPhone 11 Pro'ya benzer fiyatlarda piyasaya sürebilir.

Ives, "Apple daha geniş müşteri tabanının peşinden gittiği için fiyat puanları agresif olacak. Özellikle COVID-19 döneminde tüm fiyat kategorilerine ulaştıklarından emin olmaları gerekiyor." dedi.

Apple, 2021'in başlarında daha ucuz 4G destekli iPhone çıkarırsa, şirketin akıllı telefon satışlarını artırmak için giderek daha uygun fiyatlı cihazlara odaklanacak.

Apple'ın bu sonbaharda iPhone 12'nin dört farklı versiyonunu tanıtması bekleniyor. Bunların hepsinin 5G bağlantısı ile geleceği söyleniyor. TF International Securities analisti Ming-Chi Kuo ve Bloomberg'in raporlarına göre Apple, iPad Pro'ya daha çok benzeyen yeni boyut seçenekleri ve yenilenmiş bir tasarım sunabilir.

COVID-19 salgını nedeniyle yeni nesil iPhone tedarikinin bu yıl normalden birkaç hafta sonra başlaması bekleniyor.

Haberin Devamı