Bilim - Teknoloji iPhone 5S'e sert eleştiri!
Paylaş
iPhone 5S'e sert eleştiri!

Apple'ın iPhone 5S'le birlikte sunduğu parmak izi sensörü, meğer o kadar da iyi değilmiş!

Geçtiğimiz günlerde tanıtılan ve çok yakında ülkemizde de satışa sunulması beklenen Apple'ın yeni gözdesi iPhone 5S, bilindiği gibi parmak izi sensörüyle birlikte geliyor. Peki, bu "yeni teknoloji" ne kadar iyi? Forbes yazarı Anthony Wing Kosner'e göre iPhone 5S'in parmak izi teknolojisi tam bir baş belası!

Haberin Devamı

Anthony Wing Kosner, Apple'ın iPhone 5S'inde sunduğu parmak izi okuyucusunu denemiş ve hemen ardından da izlenimlerini paylaşmış. Kosner'ın deneyimlerine göre Apple'ın bu yeni teknolojisi, tam bir eziyet halini alabiliyor. Parmak izi okuyucusu yerine şifre yönteminin kullanım kolaylığı açısından daha etkili olduğundan bahseden Kosner, yaşadığı deneyiminde bu yeni "kolaylığın" aslında o kadar da kolay olmadığından yakınmış.

Farklı parmak izlerini kaydedebilen iPhone 5S, parmak izinizi kaydederken birden çok kez parmağınızı taramak için sizden aynı işlemi tekrarlamanızı istiyor. Üstelik taramanın onaylanması için bu işlemi, parmağınızı farklı açılardan tarayıcının üzerine yerleştirerek yinelemeniz şart. Zira böylece iPhone 5S, daha sonra parmağınızı herhangi bir açıdan sensöre dokundurduğunuzda parmak izini hemen tanıyabilecek ve sizi "uğraştırmayacak". Fakat Kosner'in de söylediği gibi, parmak izinizi onaylatmak için ilk etapta bir hayli uğraşmanız gerekiyor. Üstelik sonrasında da, parmak izini okutmak, Kosner'e göre o kadar kolay olmuyor.

Haberin Devamı

Bakalım iPhone 5S'in bu yeni özelliği, ülkemizde satışa sunulduğunda nasıl tepki alacak...

Resimlerle: iPhone 5S'ten fotoğraflar!

Kaynak: CHIP Online