Yaşam iPhone 6s'in yeni NFC devresi göründü

iPhone 6s'in yeni NFC devresi göründü

Paylaş
iPhone 6s'in yeni NFC devresi göründü

İlk olarak iPhone 6'da kullanılan NFC teknolojisi Apple tarafı için önemli bir yenilikti

Geçtiğimiz yıl duyurulan iPhone 6 modelinde kullanılan NFC özelliği, geliştiricileri pek memnun etmemişti. Android cephesinde yıllardır yer verilen NFC teknolojisinin iPhone 6’da kullanılacağı öğrenilince geliştirici tarafında önemli yenilikler ve yeni uygulamalar bekleniyordu ancak Apple, NFC’yi sadece kendi ödeme sistemi Apple Pay için kullanıma sundu. Şimdi ise yeni bir NFC devresi görüntülendi. Gelişmiş yeni NFC devresi ile NFC özelliği Android cephesindeki kadar kapsamlı şekilde kullanılabilir hale gelebilir.

Haberin Devamı

iPhone 6s’te yapılacak olan değişikliklerin bir kısmı ortaya çıkmıştı. Force Touch ile basınca duyarlı dokunmatik ekran, daha iyi kamera ve yeni nesil Apple işlemcisi haricinde şimdide iPhone 6s boyutları ile ilgili yeni haberler geldi. iPhone 6’da NXP tarafından üretilen 65V10 model numarasına sahip olan NFC devresi yine aynı firmanın 66VP2 model numarasına sahip NFC devresiyle güncellendi.

Ek bir bilgi olarak yeni devre kartında yine Toshiba bellek devresi ortaya çıktı. 19nm teknolojisiyle üretilen Toshiba bellek yongaları iPhone 6s’te yerini alacak. Basına sızan devrenin 16GB depolama alanına sahip olduğu görülüyor. Yani baz model yine 16GB olacak.

Apple Music Hakkında Bilmeniz Gereken 10 İpucu

Haberin Devamı