Bilim - Teknoloji iPhone 8’e rağmen satışlar düşmedi
Paylaş
iPhone 8’e rağmen satışlar düşmedi

Apple’ın iPhone X ile aynı gecede tanıttığı iPhone 8 geçen ay satışa sunulmuştu. Hali hazırda ülkemizde de satılan iPhone 8’in satış rakamları bazında diğer iPhone modellerinin gerisinde kaldığı rakamlarla ortaya konulmuştu.

iPhone 8 satışlarının beklentilerin altında gitmesi, Apple’ın diğer senelere oranla daha az iPhone satabileceği yönünde spekülasyonlara zemin hazırlamıştı.

Fakat beklenen olmadı. Geçen yıl aynı dönemde 45.5 milyon iPhone satan Apple, geçtiğimiz çeyrekte ise bu rakamın üzerine çıkarak 46.7 milyon iPhone satmayı başardı.

Bu satışlardan Amerikalı teknoloji devinin kasasına 28.85 milyar dolara yakın para girdi.


İPAD SATIŞLARINDA ARTIŞ OLDU


Öte yandan iPad satışlarında da ufak bir artış oldu. Apple, son çeyrekte 10.3 milyon tablet satmayı başardı. Tablet satışından elde edilen gelir yüzde 14 artışla 4.83 milyar dolara ulaştı.
Genel olarak Apple, son çeyrekte 10.7 milyar dolar net kar bildirdi. Şirketin son 3 ayda gelirleri yüzde 12 oranında artarak 52.6 milyar dolara yükseldi.

Henüz iPhone X’in satışa sunulmadığı bir dönemde, böylesine yüksek oranda kar marjı ortaya koyan bir şirketin, sonraki çeyrekte sunacağı rakamlar son derece etkileyici olacaktır.


Xbox One X, 1440p monitörleri destekliyor

Haberin Devamı