Yaşam iPhone'da saklama alanı nasıl açılır?

iPhone'da saklama alanı nasıl açılır?

Paylaş
iPhone'da saklama alanı nasıl açılır?

Eğer siz de bir iPhone kullanıcısıysanız  "saklama alanı dolmak üzere" uyarısı fazlasıyla canınızı sıkıyordur. İşte iPhone’unuzda yer açma yöntemleri

Eğer siz de akıllı telefonu olmadan yaşayamayan milyonlarca insandan biriyseniz, saklama alanı tamamen dolmuş güzel bir iPhone’dan daha sinir bozucu bir şey olamaz herhalde. Özellikle de telefonunuzun içindeki dosyaları karıştırırken sürekli karşınıza gizemli “diğer” klasörleri çıkıyorsa, artık harekete geçme vaktiniz gelmiş demektir. İşte size iPhone’unuzda yer açmak ve gereksiz dosyalardan kurtulmak için birkaç ufak yöntem…

Gereksiz iOS dosyalarından kurtulun

Telefonunuz büyük ihtimalle Safari uzantıları, SMS ek dosyaları ve takvim girdileriyle dolu olabilir. Bunları cihazınızdan temizlemenin iki yolu var:
Birinci yol telefonunuzu temizlemekten geçer. Öncelikle iTunes hesabınıza bağlanarak telefonunuzu yedekleyin. Daha sonra da telefonunuzdan Ayarlar>Genel>Sıfırla adımlarını takip edin ve Tüm İçerikleri ve Ayarları Sil’i seçin. Daha sonra cihazınıza tekrar iTunes ile bağlanın ve yedeklediğiniz dosyaları tekrar yükleyin. Bu yaptığınız, telefonunuzdaki tüm geçici dosyaları silecektir.

Eğer birinci seçenek sizi ürkütüyorsa veya telefonunuzu bu şekilde temizlemek istemiyorsanız ama yine de saklama alanına ihtiyacınız varsa işte size birkaç öneri:

Mesaj veya mail yoluyla gelen ve ihtiyacınız olmayan dosyaları düzenli olarak silin. Eğer bu size zor geliyorsa, işe yaramayan mailleri ve mesajları boşuna tutmayın.
Uygulamaları silin ve yeniden yükleyin. Özellikle de telefonunuzda en çok yer kaplayan uygulamaları silip yeniden yükleyebilirsiniz.
– Sık kullandığınız web sitelerinin kaydettiği geçmiş bilgilerini silin.

Haberin Devamı