Yaşam iPhone SE AnTuTu puanıyla şaşırttı!

iPhone SE AnTuTu puanıyla şaşırttı!

Paylaş
iPhone SE AnTuTu puanıyla şaşırttı!

Apple tarafının en yeni akıllı telefonu performans testinde şaşırttı.

iPhone SE AnTuTu puanı

Apple A9 yongası, 2 GB RAM, 12 MP kamera, 4K video kaydı gibi iddialı özelliklerle gelen Apple iPhone SE isimli akıllı telefon, AnTuTu isimli performans testi uygulamasında görüldü. Ancak bu veri herkesi şaşırttı. Çünkü iPhone SE, hiç beklenmedik bir şekilde iPhone SE modelinden daha yüksek bir puan aldı.

Haberin Devamı

“Boynuz kulağı geçti” deyimini akıllara getiren bu puanı aşağıda görüntüleyebilirsiniz. Göremeyenler için belirtelim. AnTuTu isimli testte Apple iPhone 6s Plus 137.420 puan, iPhone SE 134.358 puan ve iPhone 6s ise 129.990 puan alıyor. Ancak bu tabloda beklenmeyen bir durum var.

iPhone SE modeli, AnTuTu uygulamasının kriterlerine göre iPhone 6s modelini geride bırakıyor. Bu hiç beklenmedik bir şeydi. Ancak bunun arkasındaki detay şaşırtıcı.

iPhone SE modelinde 4 inç büyüklükte bir ekran ve 1138 x 640 piksel ekran çözünürlüğü sunulurken, iPhone 6s modelinde ise 4.7 inç büyüklükte ve 1334 x 750 piksel çözünürlükte bir ekran bulunuyor. Farkın buradan kaynaklandığı düşünülüyor.

Sıralama itibariyle iPhone SE performansı tam olarak iPhone 6s Plus ve iPhone 6s’in arasında bulunuyor. Ancak bu üç telefonun arasındaki performans farkı, günlük hayattaki kullanımda hissedilemeyecek kadar küçük. Telefon an itibariyle ülkemizde ön sipariş sürecinde. 8 Nisan tarihi itibariyle satışa çıkacak.

Haberin Devamı

Yeni iPad Pro ve eskisi arasındaki önemli farklar!