Bilim - Teknoloji iPhone ve iPod Touch'da 3D dönemi
Paylaş
iPhone ve iPod Touch'da 3D dönemi

iPhone veya iPod Touch sahibiyseniz telefonunuzun bekleme ekranında üç boyutlu görüntüler elde edebilirsiniz. Üstelik gözlüğe de ihtiyacınız yok! Peki, bu iş nasıl olacak? İşte cevabı:

Mobil dünya için içerik üreten yazılımcıların, hayal gücü sınır tanımıyor. Üstelik bu kez yaratıcılık kavramının sınırları bir hayli zorlanmış durumda. Zira sadece küçük bir uygulama ile iPhone ve iPod Touch üzerinde, hiçbir ek donanıma gerek kalmadan, üç boyutlu görseller elde edebilmek olanaklı hale geliyor.

Haberin Devamı

Efektler ve İvme Ölçer Desteğiyle Gözlüksüz 3D

3D Board isimli yazılım, iOS\\'in bekleme ekranında yer alan simgelere ve arka plana çeşitli efektler uygulayarak, son derece gerçekçi üç boyutlu görüntüler elde edebilmeyi sağlıyor. Görsel efektlerin yanı sıra uygulama, ivme ölçer ile de entegre çalışıyor. Bu sayede telefonun duruş açısına göre farklı görünümler elde etmek olanaklı hale gelmiş ve gerçeklik hissi artırılmış.

Sizlerin de tahmin edebileceği gibi uygulama Apple\\'dan onay alabilmiş değil. 3DBoard yalnızca Cydia Store üzerinden indirilebiliyor. Bu nedenle telefonunuzun jailbreak işlemine tabi tutulmuş olması gerekiyor. Programı telefonunuzda kullanabilmek için ödemeniz gereken ücret ise 4$ olarak belirlenmiş. Aşağıda yer alan videodan programın nasıl çalıştığına dair fikir edinebilirsiniz.

Haberin Devamı

Daha fazlası için Shiftdelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.