Bilim - Teknoloji iPhone Xs, iPhone Xs Max ve iPhone Xr tanıtıldı! (iPhone Xs ne kadar?)
Paylaş
iPhone Xs, iPhone Xs Max ve iPhone Xr tanıtıldı! (iPhone Xs ne kadar?)

Apple, bir yıl aradan sonra yeni telefonlarını tüm dünyaya duyurdu. Apple Watch Series 4 ile birlikte 3 yeni iPhone tanıltıldı. Yeni iPhone'ların isimleri belli oldu : iPhone Xs, iPhone Xs Max ve iPhone Xr. İşte fiyatlar

Apple'ın patronu Tim Cook her etkinlikte olduğu gibi sahneye çıktı. Apple Watch Series 4'ün ardından yeni iPhone'lar ortaya çıkıyor.

Haberin Devamı

iPhone XS resmen tanıtıldı. iPhone XS ortaya çıktı. Büyük ekranlı modelin ismi iPhone XS Max oldu.

iPhone XS modelleri daha iyi bir stereo efekti sunuyor. Sektörün ilk 7 nanometre yongasını kullanıyor. İşlemcisi A12 Bionic, 6,9 milyar transistörü üzerinde barındırıyor. A12 GPU, A11'den yüzde 50 daha hızlı. A12, toplamda A11'den yüzde 15 daha hızlı. iPhone'ların depolama alanı da artık 512 GB!

APPLE WATCH SERIES 4

"Bugün size en kişisel ürünlerimizden ikisini anlatacağız ... O halde Apple Watch ile başlayalım." sözleriyle konuşmasına başlayan Cook, Apple Watch'u bir sonraki seviyeye taşıyoruz dedi. Ve Apple Watch Series 4 tanıtılan ilk Apple ürünü oldu. Ekran artık yüzde 30 daha geniş.

Artık fotoğraflar, takvim ve haritalardan daha fazla bilgi göreceksiniz. Saat yüzüne kişi ekleyip, tek dokunuşta ulaşmak mümkün. Yeni saat yüzleri, ateş, su ve buhar, ekranla etkileşim halinde. Tasarım gibi hoparlörler de yeniden yapılmış ve çok daha yüksek sesli.

Haberin Devamı

Arka yüz siyah seramik ve safir kristalden yapılmış. Bu sayede radyo dalgaları arkadan da geçebiliyor. Series 4, S4 yongasıyla geliyor. S4'ün içerisinde çift çekirdekli bir 64-bit işlemci ve yeni bir GPU var. Tüm bunlar iki kat daha hızlı performans anlamına geliyor.

eni nesil ivmeölçer ve jiroskop, günlük etkinliklerden yüzmeye birçok etkinliği algılayabiliyor. Saat düştüğünüzü algılarsa size acil arama yapmayı öneriyor. Düşük kalp ritmi iyi bir şey ancak aşırı düşük kalp ritmi, sorunların işaretçisi olabilir. Bu durumda Apple Watch'ınız sizi uyarıyor. Bunun yanında kalp ritmindeki uyumsuzluklar da izleniyor.

Uygulamayı açıp parmağınızı digital crown üzerine koyduğunuzda dahili elektrotlar, kalp ritminizden kaynaklanan elektrik dalgalanmalarını algılıyor ve bunları işleyerek size kalp ritmi analizi sunuyor. Tüm EKG kayıtları, Health uygulamasında tutuluyor.

APPLE WATCH SERIES 4'ÜN FİYATI

Yeni saatlerin fiyatları da belli oldu. GPS'li modelin fiyatı 399 dolardan başlıyor. Mobil bağlantılı model ise 499 dolar. Apple Watch Series 4 ile birlikte işletim sistemi olan watchOS 5, 17 Eylül'de yayınlanacak. Saat için siparişler Cuma günü verilebilecek, sevkiyat 21 Eylül'de başlayacak.

Haberin Devamı

IPHONE XS TANITIMI

"iPhone 10 sektörü değiştirdi. Dünyada en fazla satan akıllı telefon oldu" diyen Cook, "Yeni telefonun ismi iPhone Xs oldu. Cihazda Super Retina ekran kullanılacak. Cihaz 6.5 inçlik ekrana sahip olacak. Otomatik parlaklık ayarlayan ‘true tone’ özelliği devam ediyor. Face ID için daha hızlı bir algoritma yazıldı." dedi. Face ID için daha hızlı bir algoritma yazıldı.

SANİYEDE 5 TRİLYON İŞLEM

iPhone Xs'in A12 Bionic işlemci kullanıldığı ve ilk 7 milimetrelik mobil işlemci olduğu belirtildi. İşlemci içinde 6 çekirdekli CPU'nun bulunuyor. Saniyede 5 trilyon işlem yapabilme özelliğine sahip. Xs’in hafızası ise 512 GB olacak.

KAMERA ÖZELLİKLERİ

iPhone XS'in 12 megapiksel True Tone Flash’e sahip ve 6 katmanlı lense sahip olacak. Ön tarafta 7 megapiksel ve iki kat hızlı kamera bulunuyor.

İŞTE FİYATLAR

iPhone Xr 749 dolardan başlayan fiyatlar ile satılacak.

iPhone Xs 999 dolardan başlayan fiyatlar ile satılacak.

iPhone Xs Max ise 1099 dolardan başlayan fiyatlar ile satılacak.

Haberin Devamı

Yeni nesil Apple Watch'lar ABD'de 399 dolardan başlayan fiyatlar ile satılacak.