Bilim - Teknoloji iPhone'a yine yasak istediler
Paylaş
iPhone'a yine yasak istediler

Sonunda bunu da gördük: iPhone ve iPad satışları, Apple'ın kendi evi ABD'de yasaklanabilir!

İsveç merkezli telekomünikasyon firması Ericsson'un yeni patent davaları, Apple'ın bazı ürünlerinin ABD'deki satışının durdurulmasıyla sonuçlanabilir.

Ericsson, Perşembe itibariyle toplamda 41 patentinin ihlal edildiği gerekçesiyle U.S. District Court for the Eastern District of Texas ve U.S. International Trade Commission'da toplam 9 dava açtı. Ericsson'un ihlal edildiğini ileri sürdüğü patentleri, akıllı telefon işlevlerinin tam kalbinden geçiyor: 2G, 3G ve 4G bağlantıları ve veri değiş tokuşu, patentlerin konuları arasında.

Apple'ın sözkonusu patentler için geçtiğimiz aya kadar lisansa sahip olduğu, ancak Ericsson'un önerdiği yeni şartları kabul etmediği bilgisi veriliyor. Lisans sahiplerinin koşulları daha iyi anlaşmalar yapabileceklerini düşünerek riske girip, işi mahkemeye taşımalarına son yıllarda giderek daha çok rastlanıyor.

Ericsson, Apple tarafından herhangi bir anlaşma talebi gelmediğinden ITC'den patentlerini ihlal eden iPhone ve iPad'lerin ABD'deki satışının durdurulmasını ve kendisine tazminat ödenmesini talep ediyor. Firma, Apple'ın kendisiyle anlaşma yapmadığı için ne kadar zarara uğradığını ise henüz hesaplamadığını söylüyor.

Haberin Devamı

Resimlerle: Çok bilinmeyen 9 ilginç Apple gerçeği!

Kaynak: CHIP Online