Bilim - Teknoloji iPhone'cular daha mı zeki?
Paylaş
iPhone'cular daha mı zeki?

iPhone kullanıcıları, Android kullananlardan daha mı zeki? İşte çok konuşulacak bir araştırma...

Artık, telefon tercihinizin, sizin hakkınızda, anlatabileceğinizden daha fazlasını söylediği düşünülüyor. Tabii ki bu inanış, cep telefonu firmaları için daha fazla rekabet anlamına geliyor.

Haberin Devamı

Bu rekabetin sonucu olarak ise ortaya atılan ve "tarafsız" olduğu söylenen bir araştırma yapılmış durumda. Tabii ki pek çok "eğitici araştırma" gibi, bu araştırmanın sponsorluğu da bir iddia firması tarafından yapılmış durumda: Britanya'nın Ladbrokes firması.

Araştırma için 2.000 kişiye "Test of Wits" adlı, yedi zeka oyunundan oluşan set dağıtıldı. Yapılan bu araştırmanın sonucu ise bazı kişileri mutlu etmeyebilir.

Daily Mail'in haberine göre, iPhone sahipleri, Test of Wits'i, diğer telefon sahiplerine göre beş saniye daha hızlı bitirmekteler. Bunun anlamı mı? Yapılan araştırmanın iddiasına göre, iPhone sahipleri daha keskin bir zekaya sahip. Hemen arkalarında ise Google Nexus modellerinden birine sahip olan kullanıcılar yer alıyor. En geride yer alanlar ise hala BlackBerry sahibi olanlar.

Haberin Devamı

Yapılan bu test oldukça rahat bir sisteme sahip. Bir soru üzerinde istediğiniz kadar, ya da doğru cevabı bulana kadar durabiliyorsunuz. Başka bir deyiş ile tuşlara hızlı basabilmek de bu testi geçebilmek için bir şart olabilir.

Bu noktada ilk beş sırada yer alan diğer markaları da bildirmekte fayda var. Üçüncü sırada Samsung yer alırken, dördüncü sırada HTC ve beşinci sırada Nokia yer almakta.

Bu araştırmanın ne kadar bili >CHIP Online