Bilim - Teknoloji iPhone'da hayal kırıklığı!
Paylaş
iPhone'da hayal kırıklığı!

Apple bugüne dek yaptığı en büyük anlaşmalardan birini yapsa da, son haberler pek iyi değil...

Apple ve dünyanın en çok aboneye sahip operatörü olarak bilinen China Mobile'ın iPhone 5S - 5C satışları için anlaşmaya varması, Çinli tüketicilerin çok fazla ilgisini çekmemiş gibi görünüyor. İlk ön-sipariş rakamları, beklenenlerin çok altında seyrediyor.

Haberin Devamı

Investors'ın haberine göre China Mobile, daha önce de iPhone satan diğer operatörlere kıyasla geride kalmış durumda. Wedge Partners analisti Jun Zhang konu hakkında şunları diyor: "China Mobile'a gelen iPhone 5S/5C ön-siparişleri, ilk iki günde 100 bine (kontratlı) ulaştı. Satışa daha önce başlayan China Unicom (CH) Eylül ayında 120 bin ön-sipariş, China Telecom (CHA) ise 150 bin ön-sipariş almıştı."

China Mobile'ın da iPhone dağıtıcılığı işine girmesi, diğer taşıyıcıların satışlarını düşürmüş görünüyor. China Mobile aslında şu an iPhone 5S ve 5C'yi satmıyor ve 17 Ocak için geçtiğimiz Çarşamba'dan bu yana ön-sipariş alıyor. Zhang , China Mobile'ın ön-sipariş etkinliklerinin diğer kanalları da etkilediğini, onların iPhone 5S/5C satışlarının yaklaşık yüzde 35 düştüğünü söylüyor.

Haberin Devamı

Çin'de iPhone satan operatörler arasına China Mobile'ın da eklenmesiyle birlikte Apple'ın ilk çeyrekte 2.8 milyon ile 2.9 milyon arasında iPhone 5 serisi cep satması bekleniyor. Bu rakamlar, Apple'ın Çin'deki pazar payının yüzde 10'u geçemeyeceğini işaret ediyor. Yani Chine Mobile'ın da satış işine girmesi, Apple'a, Çin'de beklediği artışı pek de sağlayamayacak...

Resimlerle: Apple ürünlerininin 36 yıllık geçmişi

Kaynak: CHIP Online