Bilim - Teknoloji "iPhone'u ciddiye almadık!"
Paylaş
"iPhone'u ciddiye almadık!"

Donanım dünyasının dev şirketinden, "iPhone'u ciddiye almadık, hata yaptık" itirafı!

İşlemci devi Intel'in yeni emekli olan CEO'su Paul Otellini'den iPhone itirafı geldi. Otellini, The Atlantic dergisine verdiği demeçte iPhone'a çip sağlama konusunda o zaman başında olduğu Intel'in büyük bir hesap hatası yaptığını ve bunun şirket tarihinde kaçırılmış en büyük fırsatlardan olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Otellini, ilk iPhone'un piyasaya çıkması öncesinden bahsederek, "O zaman Apple'a iPhone için çip sağlama konusunda elimizden geleni yapmadık. Bunu bakış açınıza göre "başaramamak" veya "pas geçmek" şeklinde görebilirsiniz. Dikkate alınması gereken nokta o sırada iPhone henüz piyasada değildi ve neler yapabileceğini kestirememiştik; belki de onu çok ciddiye almamıştık" şeklinde konuştu.

Emekli Intel CEO'su kendileriyle temasa geçen Apple'ın istedikleri çipin fiyatı konusunda hiçbir esneklik göstermediğini söyleyerek, "Çipin Apple tarafından belirlenen üretim maliyeti bizim hesaplarımızın altında kalıyordu. Yüksek üretim volümlerine ulaşılacağı beklentisi de bizim açımızdan durumu düzeltmeye yetmiyordu.Halbuki sonradan anlaşıldığına göre bu maliyet hesabı yanlıştı ve talep beklenenin 100 misli oldu" itirafında bulundu.

Haberin Devamı

Resimlerle: Apple iPhone

Kaynak: CHIP Online