Dünya Irak'ta bayram kana bulandı: 69 ölü

Irak'ta bayram kana bulandı: 69 ölü

Paylaş
Irak'ta bayram kana bulandı: 69 ölü

Irak'ta sonu gelmeyen mezhep şiddeti, Ramazan Bayramı'nda da hız kesmezken, meydana gelen bombalı saldırılarda 69 kişi öldü, 229 kişi yaralandı

Irak, savaşın ardından geride kalan 10 yıla rağmen mezhep çatışmasının doğurduğu şiddetten kurtulamıyor.

Haberin Devamı

Bağdat hükümetinin Nisan ayında Sünni protestoculara yönelik operasyonlarının ardından sivillere ve güvenlik güçlerine yönelik şiddet giderek artıyor. Uluslararası kamuoyu, Irak’ı neredeyse iç savaşa sürükleyen şiddetin tekrar yaşanmasından endişeli.

Bağdat’ın dün güneyindeki Cisr Diyala mahallesinde bir arabanın infilak etmesi sonucu 7 kişi hayatını kaybederken, kentin toplam 9 bölgesinde yaşanan diğer patlamarda en az 57 kişi daha öldü. Kerbela kentinde ise 5 kişi saldırılarda hayatını kaybetti.

Irak'ın kuzeyinde Türkmenlerin nüfusun çoğunluğunu oluşturduğu Tuzhurmatu'da düzenlenen intihar saldırısı ise 10 kişinin hayatına mal oldu.

EN KANLI GÜNLER

Birleşmiş Milletler (BM), Temmuz ayındaki saldırılarda binden fazla kişinin öldüğünü belirtti. Böylece, Irak’ta son beş yılın en kanlı Temmuz ayı yaşanmış oldu.

Haberin Devamı

Irak’ta en kanlı Ramazan Bayramı ise 2007 yılında yaşanmış ve saldırılarda 671 kişi ölmüştü.

En son olarak Ebu Garip hapishanesine düzenlenen saldırı olmak üzere, 2011’den bu yana gerçekleştirilen şiddet eylemlerinin arkasında ağırlıklı olarak Ebu Bekir el-Bağdadi örgütünün olduğu düşünülüyor.

ABD, El Kaide’nin lideri Ayman el-Zevahiri’nin yakalanması veya öldürülmesini sağlayacak bilgiyi sağlayan kaynaklara 10 milyon dolar ödül vaatetmişti.