Gündem Irak'ta mahsur kalan mühendisin ailesi yardım istedi

Irak'ta mahsur kalan mühendisin ailesi yardım istedi

Paylaş
Irak'ta mahsur kalan mühendisin ailesi yardım istedi

Irak'ın Ramadi kentinde Irak ordusu, aşiretler ve El Kaide militanları arasındaki çatışmaların ortasında 75 Türk işçiyle birlikte mahsur kalan 27 yaşındaki inşaat mühendisi Erhan Deveci'nin ailesi, çocuklarının hayatından endişe ettiklerini belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ndan yardım istedi

Adanalı bekar inşaat mühendisi Erhan Deveci, 6 ay önce bir Türk inşaat şirketinde çalışmak için Irak’ın Bağdat kentinin 125 kilometre batısındaki Ramadi El Ambar bölgesine gitti. O günden beri Türkiye’ye hiç gelmeyen Erhan Deveci, ailesiyle bazen internet, bazen de telefon aracılığıyla görüştü.

Haberin Devamı

Bir otel inşaatı şantiyesinde çalışan Erhan Deveci’nin bulunduğu bölgede bir hafta önce Iraklı silahlı gruplar arasında çatışmalar başladı. Erhan Deveci ile yaklaşık 75 Türk mühendis, teknik eleman ve işçinin yanı sıra 15 kadar da Iraklı işçi, karakolların basıldığı ve binaların bombalanıp havaya uçurulduğu bölgenin ortasında kaldı. Bölgedeki çatışma nedeniyle mahsur kalan kalan Erhan Deveci, internet aracılığıyla ailesine ulaşıp, durumlarını Türk makamlarına iletmelerini istedi.

’HAYATINDAN ENDİŞE EDİYORUZ’

Adana’nın merkez Yüreğir İlçesi’nde yaşayan Erhan Deveci’nin ailesi ise aldıkları haberle sarsıldı. Erhan Deveci’nin 50 yaşındaki işçi emeklisi baba Rahmi Deveci, oğlunun en kısa sürede kurtarılmasını istedi.

Haberin Devamı

Oğlunun Irak’ta faaliyet gösteren özel bir Türk inşaat şirketinde çalıştığını belirten Rahmi Deveci, "Erhan’la internet üzerinden ve telefonla görüşüyorduk. Önceki akşam mahsur kaldığını öğrendik. Bulunduğu yerde çatışma varmış ve yoğun ateş altındaymış. Çalıştığı şantiyeye ulaşım aracı giremiyor. Orada 75 Türk mahsur kalmış. Helikopterler kurtarmak için gelmiş ama bombardıman altında inemiyor. Hayatından endişe ediyoruz. Dışişleri Bakanlığı’nı aradım ama sonuç alamadım. En kısa sürede gelmesini istiyoruz" dedi.

BAŞBAKANDAN YARDIM İSTEDİ

Erhan Deveci’nin 48 yaşındaki ev kadını annesi Döne Deveci de oğluyla en son önceki gün internet üzerinden görüştüğünü söyledi. Gözleri dolan ve konuşmakta güçlük çeken Döne Deveci, "Bana üzülürüm diye çatışma olduğuna dair bir şey söylemedi. Babasından duydum. Endişeleniyorum. Yavrumun bir an önce gelmesini istiyorum. O gözümüzün bir bebeği. Allah’ım herkesi esirgesin, benim çocuğumu da esirgesin. Başbakanımızdan, yetkililerden yardım istiyoruz" diye konuştu.

Erhan Deveci’nin mahsur kaldığı inşaat şantiyesinde Adanalı 40 yaşındaki elektrik teknisyeni Ercan Yılmaz’ın da mahsur kaldığı bildirildi.

Yusuf BAŞTUĞ/DHA