Dünya İran, ABD gemisine el koydu iddiası

İran, ABD gemisine el koydu iddiası

Paylaş
İran, ABD gemisine el koydu iddiası

El Arabia haber kanalının iddiasına göre İran, bir Amerikan kargo gemisine el koyudu. Ancak kısa bir süre sonra Pentagon'dan açıklama geldi: 'Gemi bizim değil, 34 personel arasında Amerikalı da yok'

İran, bir Amerikan yük gemisine el koydu. Haberi El Arabia televizyonu duyurdu. İran'ın güneyinde el konulan geminin Bender Abbas Limanı'na götürüldüğü kaydedildi. Yük gemisinde 34 personelin bulunduğu belirtiliyordu. İran sahil güvenliğinin gemiyi durdurmak için ateş açtığı ifade ediliyord.

Haberin Devamı

İşte Amerikan yük gemisinin el konulduğu bölge.

ABD: GEMİ AMERİKAN GEMİSİ DEĞİL

İran’ın Hürmüz Boğazı’nda bir Amerikan yük gemisine el koyduğu iddialarının ardından açıklama yapan ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, geminin kendilerine ait olmadığını açıkladı.

Reuters’a konuşan Pentagon sözcüsü MV Maersk Tigris adlı söz konusu geminin Marshall Adaları’na kayıtlı olduğunu ve gemide ABD vatandaşı olmadığını söyledi.

Sözcü, İran Donanması’na bağlı devriye teknelerinin, Maersk Tigris’in pruvasına ateş edip İran sularından uzaklaşmasını emretmesinin ardından gemiye çıkıldığını söyledi.

İRAN'IN RESMİ HABER AJANSINDAN AÇIKLAMA

İran’ın yarı resmi haber ajansı Fars ise gemiye İran’ın karasularına izinsiz girdiği için el koyulduğunu belirtti. ‘Yakışıksız ve provokatif’ Gemiye ateş açılmasını ‘yakışıksız‘ ve ‘provokatif‘ olarak niteleyen ABD, USS Farragut adlı savaş gemisini Maersk Tigris’den gelen yardım çağrısı üzerine durumu incelemek amacıyla gönderdi. Pentagon sözcüsü henüz olayla ilgili yeterli bilgiye sahip olmadıklarını da ekledi.

Haberin Devamı