Dünya İran bekar kadına vize vermedi

İran bekar kadına vize vermedi

Paylaş
İran bekar kadına vize vermedi

İsveç'te yapılacak bir konferansa katılmak üzere İsveç'in Tahran Büyükelçiliği'ne başvuran iki kadından bekar olanına vize verilmedi

İsveç Dagens Nyheter gazetesinin haberine göre, adı açıklanmayan araştırmacı kadınlar, Göteborg kentinde bugün başlayacak olan ve istatistik alanındaki konuların tartışılacağı konferansa katılmak için İsveç’in Tahran Büyükelçiliği’ne vize başvurusunda bulundu.

Kadınlardan bekar olanına, İsveç’e geldikten sonra geri dönme ihtimali zayıf olduğu gerekçesiyle vize verilmedi. Vize başvurusu reddedilen İranlı araştırmacı, konferansın organizatörlerinden Peter Jager’e başvurarak yardım istedi.

Jager’in İsveç’in Tahran Büyükelçiliği ile görüşmesi de sonuç vermeyince, İranlı bekar kadının konferansa katılımı sağlanamadı.

Gazeteye açıklama yapan İsveç’in Tahran Büyükelçiliği Göçmen Dairesi Sorumlusu Stefan Gavare, vize başvurusunda bulunanların ailevi yapıları ve ülkelerine dönme durumlarının da göz önünde tutulduğunu açıkladı.

Göteborg’da her yıl düzenlenen konferansa dünyanın çeşitli ülkelerinden 500 civarında araştırmacının katıldığı bildirildi.

Haberin Devamı