Gündem İran devlet televizyonunda jet kazasında ölenler için Türkçe başsağlığı

İran devlet televizyonunda jet kazasında ölenler için Türkçe başsağlığı

Paylaş
İran devlet televizyonunda jet kazasında ölenler için Türkçe başsağlığı

İran devlet televizyonu sunucusu Rıza Raşitpur, Dubai'den İstanbul’a dönüş yolunda İran'da düşen Başaran Holding'e ait jette hayatını kaybeden Mina Başaran ve 7 arkadaşı için Türk halkına başsağlığında bulundu

İranlı sunucu Rıza Raşitpur, İran'da yaşanan felakete ilişkin başsağlığı mesajını Türkçe okudu.

İş insanı Hüseyin Başaran'ın 14 Nisan'da evlenecek olan kızı Mina Başaran, bekarlığa veda partisi için Sinem Akay, Jasmin Baruh Siloni, Burcu Gündoğan Urfalı, Liana Hananel, Ayşe And, Aslıgül İzmirli ve Zeynep Coşkun ile birlikte özel jetiyle Dubai'ye gitmişti. İstanbul'a dönüşte jet, İran'da dağa çakılmış ve 3'ü mürettebat 11 kadın ölmüştü.


CENAZE TÖRENLERİNİN DETAYLARI BELLİ OLDU


MİNA BAŞARAN

Mina Başaran'ın cenazesi Ataköy'deki cenaze töreninin ardından Kemer Country'deki Göktürk Mezarlığı'nda bulunan aile kabristanına, dedesinin yanına defnedilecek.

ASLI İZMİRLİ

Aslı İzmirli bugün düzenlenecek cenaze töreninin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek.

AYŞE AND

Ayşe And bugün düzenlenecek cenaze töreninin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek.

ZEYNEP COŞKUN

Kazada hayatını kaybeden Zeynep Coşkun'un cenazesi ise Bursa'daki Organize Sanayi Cami'nde kılınacak cenaze namazının ardından Görükle'deki aile kabristanına defnedilecek.

PİLOT MELİKE KUVVET

Uçağın pilotu Melike Kuvvet’in cenazesi ailesi tarafından Konya’ya götürüldü. Melike Kuvvet’in naaşı, bugün öğle namazını müteakip merkez Karatay ilçesinde bulunan Hacıveyis Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

KABİN GÖREVLİSİ EDA USLU

Kabin görevlisi Eda Uslu’nun cenazesi de kendisi gibi kabin görevlisi olan kardeşi Ela Uslu tarafından teslim alındı. Uslu’nun cenazesi Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Camii’nden kaldırılıp Esenyurt’ta toprağa verilecek.

LİANA HANANEL

Liana Hananel, düzenlenen dini törenin ardından Ulus Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

JASMİN BARUH SİLONİ

Jasmin Baruh Siloni düzenlenen dini törenin ardından Ulus Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

SİNEM AKAY

Sinem Akay'ın cenazesi Ataköy 5. Kısım Cami'nden kaldırılacak ve Edirnekapı Şehitliği içerisinde yer alan sivil mezarlığına defnedilecek.