Dünya İran'da 176 kişiye mezar olan uçağın patlama anı kamerada

İran'da 176 kişiye mezar olan uçağın patlama anı kamerada

Paylaş
İran'da 176 kişiye mezar olan uçağın patlama anı kamerada

İran'ın başkenti Tahran'ın yakınlarında füzeyle düşürüldüğü öne sürülen Ukrayna uçağının yere çakılması sonrası meydana gelen patlama bir işyerinin güvenlik kamerasınca kaydedildi. 176 kişinin hayatını kaybettiği uçakla ilgili Ukrayna'dan önemli bir açıklama geldi.

Ukrayna Hava Yolları'na ait yolcu uçağı, dün sabaha karşı İran'ın başkenti Tahran'ın güneybatısındaki Parand kasabasında düşmüştü Kazada, 26'sı çocuk olmak üzere 176 kişi hayatını kaybetmişti. Parand kasabasında bir işyerinin güvenlik kamerası, uçağın yere çakıldığı andaki patlamayı ve uçaktan parçaların alevli şekilde etrafa savrulduğu anları kaydetti.

Haberin Devamı

Ukrayna: Rus füze parçaları göründü

Ukrayna, İran'ın başkenti Tahran'da kalkıştan hemen sonra paramparça olan yolcu uçağının enkazında Rus füze parçaları göründüğünü açıkladı. Söz konusu açıklama, internette yayınlanan bazı görüntülere dayandırıldı.

Ukrayna Güvenlik Konseyi, 176 yolcu ve mürettebata mezar olan uçağın içinde terörist bir saldırı ihtimalini araştıracak. Resmi açıklamaya göre, Kiev yönetimi , füze, çarpışma veya motor patlaması gibi olasılıkları da değerlendirecek. Ukrayna hükümeti, olayı araştırmak üzere kriz grubu kurduğunu dün duyurmuştu.

Kara kutuyu vermeyecekler

Ukrayna Havayolları'na ait Boeing 737 tipi yolcu uçağı, dün Tahran İmam Humeyni Havalimanı'ndan Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitmek üzere havalandıktan kısa bir süre sonra düşmüştü. İran, uçağın kara kutularının ABD'ye ve ABD merkezli uçak üreticisi Boeing'e verilmeyeceğini ilan etmiş ve Ukraynalıların soruşturmaya katılabileceğini belirtmişti.

Haberin Devamı

İlk tespitlere göre, PS 752 sefer sayılı uçağın havada alev aldığı ve teknik sebeplerden ötürü düştüğü tahmin ediliyor. Uçaktaki 176 yolcu ve mürettebatın tamamı öldü.

Uçakta 63 vatandaşı ölen Kanada'nın Başbakanı Justin Trudeau da soruşturmada rol almayı beklediklerini ve teknik destek teklifinde bulunduklarını belirtti.