Dünya İran'da 6 kişi daha idam edildi

İran'da 6 kişi daha idam edildi

Paylaş
İran'da 6 kişi daha idam edildi

İran İnsan Hakları Aktivistleri Ajansı'nın (Hrana) haberine göre; aralarında "siyasi" tutuklu Muhammed Abdullahi'nin (35) de bulunduğu 6 kişi sabah saatlerinde Batı Azerbaycan eyaletine bağlı Urumiye Merkez Cezaevi'nde idam edildi

Haberde, siyasi tutuklu olduğu iddia edilen Abdullahi'nin muhalif Kürt partilerinden birine üye olduğu ve rejime karşı savaştığı suçlamasıyla 2010'da Mahabad Devrim Mahkemesi tarafından idama mahkum edildiği belirtildi. Diğer mahkumlardan Kamuran Pureft, Tevhid Purmehdi, Emir Azizi, Cihangir Rezevizade ve Cebrail Kenanizade'nin ise uyuşturucuyla ilgili suçlardan dolayı idam edildiği ifade edildi.

Haberin Devamı

20 KİŞİ GEÇEN HAFTA İDAM EDİLMİŞTİ

İran'da, "Tevhid ve Cihad" örgütüne üye oldukları ve ülkede terör eylemlerine karıştıkları iddia edilen 20 kişi de geçen hafta idam edilmişti. İnsan hakları kuruluşları ise yargılamaların adil yapılmadığını belirtere idam kararlarını eleştiriyor.

Uluslararası Af Örgütü'nün raporlarına göre ise İran'da geçen yıl büyük çoğunluğu uyuşturucuyla ilgili suçlardan olmak üzere 977 kişi idam edildi.

AA