Dünya İran’da en az 49 bin çocuk devlet tarafından tanınmıyor

İran’da en az 49 bin çocuk devlet tarafından tanınmıyor

Paylaş
İran’da en az 49 bin çocuk devlet tarafından tanınmıyor

İran Çalışma Bakan Yardımcısı Ahmed Meyderi, İran’da 49 bin çocuğun babasının İran vatandaşı olmamasından dolayı devlet tarafından resmi olarak tanınmadığını açıkladı

İran Çalışma Bakan Yardımcısı Ahmed Meyderi, başkent Tahran’da katıldığı "Sosyal Politikalar Kongresi"nde yaptığı konuşmada, ülkede 49 bin çocuğun babasının İran vatandaşı olmamasından dolayı devlet tarafından resmi olarak tanınmadığını ve çocukların hak kaybı yaşadığını söyledi.

Haberin Devamı

Çocukların eğitim ve sağlık gibi temel ihtiyaçlarının karşılanmadığına vurgu yapan Ahmed Meyderi, çocukların gelecekte topluma karışma konusunda da sorun yaşayacağı uyarısında bulundu.

'VATANDAŞLIK HAKLARINI ANNEDEN ALMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ'

İran basınına göre Ahmed Meyderi, çocukların devlet tarafından resmi olarak tanınmama sorununun ortadan kaldırılması için çalışma yaptıklarının altını çizerek, "Çocukların vatandaşlık haklarını babadan değil de anneden alması için çalışma yapıyoruz. Medeni kanunda bu konuda değişiklik yapılacağı ümiditaşıyorum" dedi.

Çalışma Bakanlığı’nca hazırlanan bir program çerçevesinde ailelerden, kimlik sahibi olmayan çocuklarını bildirmelerini istediklerini kaydeden Ahmed Meyderi, çalışma kapsamında 49 bin çocuğun bilgisinin kendilerine ulaştırıldığını ancak kimlik sahibi olmayan çocuk sayısının 150 bin ila 1 milyon arasında değişiklik gösterebileceğinin konuşulduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

AA