Dünya İran'dan Mısır'a destek

İran'dan Mısır'a destek

Paylaş
İran'dan Mısır'a destek

İran Dışişleri Bakanı Salihi, Mısır halkının yanında olduklarını söyledi

İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, Mısır halkının özgürlük ve adalet taleplerini desteklediklerini söyledi. Salihi, Orta Doğu ve bazı Arap ülkelerindeki halk hareketleriyle ilgili olarak, "Bu ülkelerdeki gelişmeler, değişimin gerekliliğini ve halk iradesine dayanmayan sistemlerin sonunun geldiğini gösteriyor" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Tunus ve Mısır halkının, bölgedeki zorba güçlerin kontrollerinin sona erdiğini kanıtladığını belirten Salihi, bölge halklarının kendi kaderlerini kendilerinin belirleme sürecinde olduğunu söyledi. "Mısırlı kardeş ve bacılarımız, siyonist İsrail rejiminin cinayetlerine kayıtsız kalamayacaklarını gösterdi" diyen Salihi, ABD’nin Mısır’daki halk hareketi karşısında yer almasını ve bu ülkeye müdahalesini eleştirdi.

Salihi, "Özgürlükten yana herkes gibi biz de büyük Mısır halkının hareketini destekliyoruz" dedi ve şunları kaydetti: "Eminiz ki, büyük, devrimci ve tarih yazan Mısır halkı, tüm özgürlükçü, adaletçi ve bağımsız halklara ait İslami bir Orta Doğu’nun inşasındaki rollerini en iyi şekilde yerine getirecek." Ali Ekber Salihi, Mısır’daki olaylarda yaralananlar ile hayatını kaybedenlerin yakınlarının acılarını paylaştıklarını da sözlerine ekledi.

Haberin Devamı