Gündem İranlı iş insanı fidyecilerin elinden böyle kurtuldu

İranlı iş insanı fidyecilerin elinden böyle kurtuldu

Paylaş
İranlı iş insanı fidyecilerin elinden böyle kurtuldu

İstanbul'da ev almaya çalışan İranlı iş insanını kaçırarak 100 bin euro fidye isteyen iki şüpheli polis operasyonuyla gözaltına alındı. Polise bir fırsatını bularak konum atan iş insanının operasyon sırasında ikinci kat penceresinden atlayarak şüphelilerden kurtulduğu belirtildi. Ayakları kırılan iş insanı hastanede tedavi altına alındı. Kaçırdıkları kişiden alacakları olduğunu iddia eden iki şüpheli ise işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi.

İstanbul'da 24 Eylül 2018'de polise başvuran İran uyruklu Mehradat Badbare (36), birlikte dolaştığı arkadaşının satın alacağı eve bakmak için ayrıldığını bir daha da geri dönmediğini söyledi.

Haberin Devamı

Badbare, "Birlikte Taksim'e dolaşmak için geldik. Bir kafede otururken ona bir telefon geldi. Daha sonra yanımıza gelen biriyle birlikte ev bakmaya gittiğini söyleyerek yanımdan ayrıldı. Bir saat sonra beni telefonla arayıp 'Çabuk 100 bin Euro bul hayatım tehlikede" dedikten sonra telefonu kapattı." dedi.

İŞ İNSANI POLİSE KONUM ATTI

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Fidyeciler, İranlı iş insanının telefonundan Rehine Kurtarma ve Müzakere timleri ile görüştü. Görüşme öncesinde iş insanı konum bilgisi attı.

OPERASYON SIRASINDA İKİNCİ KATTAN AŞAĞI ATLADI

Beyoğlu, Cihangir, Pürtelaş sokak üzerinde bir evi gösteren konum bilgisinin izini süren ekipler olay yerine geldiklerinde şüphelilerin bulunduğu 2. kattaki daireyi tespit etti.

Operasyon sırasında kaçırılan adam şüphelilerin elinden kurtularak kendisini pencereden aşağı attı. Bir alt kattaki klimaya takılarak yavaşlayan İranlı yere düştü. İki ayağı kırılan adam sokaktaki polisler tarafından koruma altına alındı.

Haberin Devamı

POLİS ŞÜPHELİLERİ KISKIVRAK YAKALADI

Bu sırada olayın meydana geldiği binayı saran diğer polisler, şüpheliler Salamat D. ve Ayoup R.'yi gözaltına aldı. Gasp Büro Amirliğine getirilen şüpheliler Salamat D.(24) ile Ayoup R.(45) olayla ilgili sorgulandı. Poliste ifade veren şüphelilerin iş insanından alacakları olduğunu bu parayı tahsil etmeye çalıştıklarını söyledikleri iddia edildi. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.