Ekonomi İranlı turist bereketi

İranlı turist bereketi

Paylaş
İranlı turist bereketi

İran’ın 13 günlük tatil dönemine girmesi, Türkiye’de büyük bir turizm hareketi yarattı. 4 günde sadece Van’daki Kapıköy sınır kapısından 18 bin İranlı turist Türkiye’ye giriş yaptı. Van dışında, Erzurum, Rize ve Antalya gibi iller de İranlı turistleri ağırladı

İran'da başlayan Nevruz tatili nedeniyle, binlerce İranlı Türkiye’ye akın etti. Van’dan Adana’ya Erzurum’dan Rize’ye kadar Türkiye’nin çok farklı noktalarına seyahat eden İranlılar esnafın da yüzünü güldürdü. Özellikle ‘düşük sezon’ olarak adlandırılan bu dönemlerde gelen İranlılar, otelcileri de memnun etti. Bazı bölgelerde yoğun talep gören oteller yüzde 80’i aşan doluluklara ulaştı.

Haberin Devamı

TURİSTLER İÇİN EĞLENCE

13 günlük Nevruz tatilini Türkiye’de geçirmek için son dört günde 18 bin İranlı turist, Kapıköy Sınır Kapısı’ndan Van’a giriş yaptı. İranlıların Saray ilçesinde modernizasyonu tamamlanan Kapıköy Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapmaya devam edeceğini belirten Van Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Saray Kaymakamlığı ve Gümrük Müdürlüğü yetkilileri, sınır kapısından giriş yapan turistlerin Nevruz’unu kutlayarak lokum ikram edip karanfil verdi. İran’da Nevruz tatilinin başlamasıyla Van sokaklarında turist yoğunluğu görüldüğünü ifade eden Van Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, “Son dört günde 18 bin İranlı Van’a giriş yaptı. Gelen turist sayısının çok daha fazla olmasını bekliyoruz. Otellerimizde doluluk oranı yüzde 80’in üzerine çıktı. Bugünden sonra yoğunluk daha da artacak” dedi. İranlı turistler için kentte bu yıl 5. Van Shopping Fest’i (Alışveriş Festivali) düzenlediklerini ifade eden Aktuğ şöyle konuştu:“İranlı misafirlerimiz için esnafımız yüzde 70’e varan bir indirim yapıyor. İran’dan sanatçılar getirerek turistlerin iyi vakit geçirmelerini sağlıyoruz.”

Haberin Devamı

RİZE’DE TERMAL TATİL

İranlı turistlerin gittiği bölgelerden biri de Karadeniz oldu. DHA’dan Muhammet Kaçar ve Aytekin Kalender’in haberine göre Rize’nin İkizdere ilçesine gelen İranlı turistler, yakılan Nevruz ateşi üzerinden atladı, çalgılar eşliğinde halk oyunları oynadı. İkizdere ilçesinde, yer altından 72 derece olarak çıkan ve içerdiği 4 bin 541 mineral oranı ile dünyanın en kalitelilerinden olduğu belirtilen termal su otelinde konaklayan İranlı turistler, bölgenin doğasına, yemeklerine ve misafirperverliğine hayran kaldıklarını söyledi.

Ridos Termal Otel Genel Müdürü Cemal Akın da 14.3 kilometre ile Türkiye’nin en uzun tüneli Ovit Tüneli’nin açılmasıyla birlikte İran ve Irak’tan önemli bir turist potansiyeli aldıklarını söyledi.