Gündem 'İrem'in annesinden acı sözler

'İrem'in annesinden acı sözler

Paylaş
'İrem'in annesinden acı sözler

Bursa'da 'İrem' takma adlı Mesut Şaban Okan'ı 44 bıçak darbesiyle öldüren Emrah Şen'in yargılandığı davada büyük öfke ve acı vardı

Bursa'nın geçen ay "İrem" takma adını kullanan Mesut Şaban Okan'ı (28) toplam 44 bıçak darbesiyle öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Emrah Şen'in (22) yargılanmasına başlandı.

'HİÇ ACIMADIN MI?'

Bursa ve İstanbul'da yaşayan 50 travesti ve transseksüelin izlediği duruşmaya katılan öldürülen Mesut Şaban Okan'ın annesi Melek Okan, sanığa, "Çocuğumdan ne istedin. Oğlumun kimseye zararı yoktu. Beni akrabalarını sürekli arar ve görüşürdü. Sosyal ilişkilerinde herhangi bir kopukluk yoktu. Ne var ki cinsel tercihi böyleydi bizler de onu bu haliyle kabul ettik. Öldürürken ona hiç acımadın mı?" diye sordu.

İNTERNETTEN TANIŞMIŞTI

Haberin Devamı

Bursa'da internet üzerinden tanıştığı kişilerle cinsel ilişkiye giren 'İrem' takma adlı travesti Mesut Şaban Okan, 21 Eylül gecesi Merkez Osmangazi İlçesi'ne bağlı Altıparmak Caddesi'ndeki evinde bıçaklanarak öldürüldü. Vücudunda toplam 44 bıçak darbesi bulunan ve boğazından karın boşluğuna kadar kesilen Mesut Şaban Okan'ın cesedini eve gelen 'Seray' takma adlı travesti arkadaşı buldu.

PANSUMAN KAYDINDAN YAKALANDI

Polis cinayet sırasında elini kestiğini belirlediği katil zanlısı Emrah Şen'i, hastanelere olay gecesi elini pansuman ettirmek için gelen 50 kişiyi teker teker inceleyip, cep telefon görüşmelerini takip ederek ulaştı. Gözaltına alınan katil zanlısı Emrah Şen verdiği ifadede suçunu kabul etti. Okan'ın cep telefonlarını, laptopunu alan katil zanlısı çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanıp cezaevine kondu.

Haberin Devamı

Hakkında "Kasten Adam öldürmek" ve "Yağma" suçlarından ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Emrah Şen'in yargılanmasına Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün başlandı.

CİNAYETİ PROTESTO İÇİN MAHKEMEYE GELDİLER

İşlenen cinayeti protesto etmek için bu sabah Bursa ve İstanbul'dan otobüs ve otomobillerle yaklaşık 50 travesti, transseksüel ve eşcinsel ve aileleri Bursa Adliyesi'ne geldiler.

Duruşma öncesi açıklama yapan kısa adı Gökkuşağı olan, "Travestileri Transseksüelleri Gayleri Lezbiyenleri Koruma Yardımlaşma ve Kültürel Etkinlikleri Geliştirme Derneği Başkanı" Öykü Evren, yaşanan olayın nefret cinayeti olduğunu söyledi.

Yaşamak için fuhuş yapmaktan başka tercihleri olmayan arkadaşlarına yapılan şiddetin giderek arttığını söyleyen Evren, "Bizler çaresiz insanlar değiliz. Yanımızda insanlar var. Arkadaşlarımız nefretle ve kinle dışlanmayıp topluma kazandırılmalıdır. Hiç birimizin can güvenliği yok. İş- Kur yeşil kartı olanlara yılda üç kez iş teklifinde bulunacakmış. Acaba arkadaşlarımızı bir senede kaç kez arayacaklar." dedi.

Evren, arkadaşlarının öldürülmesiyle ilgili davayı sonuna kadar yakından takip edeceklerini sözlerine ekledi.

SANIĞA ANNEDEN ACI SİTEM

Haberin Devamı

Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma saat 10.30'da başladı. Mahkemede hazır bulunan sanık Emrah Şen, daha önceden tanışıp birlikte olduğu travesti Mesut Şaban Okan'ın daha öncekilerin aksine bu kez onun kendisiyle aktif olarak ilişkiye girmeyi teklif ettiğini bu yüzden elini kana buladığını, evde bulunan cep telefonları ve diz üstü bilgisayarı ise yaptıkları görüşmenin ortaya çıkmaması için aldığını söyledi.

Mahkemede hazır bulunan öldürülen Mesut Şaban Okan'ın annesi Melek Okan ise sanığa seslenerek, "Yavrumdan ne istedin. Onu biz cinsel tercihiyle bu şekilde kabul etmiştik. Beni ve ailesindeki herkesi her gün defalarca arıyordu. Öldürürken ona acımadın mı"?" diye sordu.

Melek Okan, sanığın oğlunun aktif olarak ilişki kurmak istediği şeklindeki bir istekte bulunamayacağını çünkü iki yıl önce ameliyat olarak testislerini aldırdığını sözlerine ekledi.

Duruşma öldürülen Mesut Şaman Okan'ın ameliyat olduğunu belirten raporlarının beklenmesi için Ocak ayına ertelenirken sanığın tutukluluk durumunun devamına karar verildi.

Haberin Devamı

Hasan BOZBEY / ORHANGAZİ (Bursa), (DHA)