Dünya Irma Kasırgası Florida'ya ulaştı

Irma Kasırgası Florida'ya ulaştı

Paylaş
Irma Kasırgası Florida'ya ulaştı

ABD’nin Florida eyaletinin güney kıyılarını vuran ve kuzeybatıya doğru ilerleyen Irma kasırgasının kategorisi 3’e düşürüldü. ABD Ulusal Kasırga Merkezi’nden yapılan açıklamada, saatte 192 kilometre hızla Florida’nın güneybatısında yer alan Naples kenti ve Marco Adası’na ulaşan kasırganın kategorisinin tekrar 3’e düşürüldüğü bildirildi

Yetkililerden alınan bilgilere göre, bugün yerel saatle sabah 09.00'da Miami metropolitan bölgesini etkisi altına alan 4. kategorideki Irma Kasırgası'nın saatte ortalama 130 mil (yaklaşık 210 kilometre) hıza ulaştığı ve şiddetli yağmur yağdığı belirtildi.

HORTUM ALARMI VERİLDİ

Miami metropolitan bölgesinde yaklaşık 6 milyon kişinin evlerinden tahliye edilerek, bu kişilerin sığınaklara götürüldüğü veya kendi imkanlarıyla kuzeydeki Georgia eyaletine gittiği bildirildi.

ABD Ulusal Meteoroloji Dairesi, ayrıca, bölge için olası hortum alarmının da verildiğini duyurdu.

GİDEREK İLERLİYOR

Florida emniyet yetkilisi Greg Bueno, Miami'nin kuzeyindeki Hardee County bölgesinde iki arabanın kafa kafaya çarpıştığını ve kazada 2 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.
Hava şartlarının kazadaki rolünün henüz bilinmediğini söyleyen Bueno, yetkililerin kazanın sebebini araştırdığını ve konuya ilişkin henüz ayrıntılı bir açıklama yapılmadığını ifade etti.

Irma Kasırgası'nın yarın Florida eyaletinin kuzeybatısına doğru ilerleyerek eyaletin Fort Myers kentini ve 3 milyon nüfuslu Tampa şehrini etkisi altına alması öngörülüyor.

4 KİŞİ ÖLDÜ


ABD’nin Florida kentinde etkisini giderek arttıran Irma Kasırgası, 4 kişinin hayatını kaybetmesine yol açtı.
Irma Kasırgası, Florida’da giderek etkisini arttırmaya devam ediyor. Saatte 210 kilometre hızla ilerleyen kasırga, 4 kişinin hayatını kaybetmesine yol açtı. Yetkililer, hayatını kaybedenlerin kimlik tespit çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Florida Valisi Rick Scott, sahil şeridi Tampa ve St. Petersburg, Miami gibi şehirlere de kasırganın etkili olduğunu vurgulayarak, "Batı kıyısından çok endişe duyuyorum. Vatandaşlarımızın hayatı bizim için çok önemli. Her türlü tedbiri aldık ve almaya devam ediyoruz. Umarım can kaybı yaşamayız, kötü haberler almayız. Florida’daki herkes için dua edin" dedi. Scott, 1.4 milyondan fazla evin elektriksiz kaldığını bildirdi.

MİLYONLARCA KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ


ABD Başkanı Donald Trump ise Alabama, Georgia, Kuzey Carolina ve Tennessee valileri ile görüşerek bilgi aldı.

Irma Kasırgası, Karayipler’deki Turks ve Caicos adalarında başlayarak, Küba’ya doğru ilerlemişti. Yetkililer kasırga sonucu hayatını kaybedenlerin sayısını 26 olarak açıklamıştı. Kasırganın bölgedeki İngiltere’ye ait Virjin Adaları’nı vurması sonucu 6 kişi hayatını kaybetmişti. Hollonda Saint Martin Adası’nda Irma Kasırgası nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetmiş, 34 kişi yaralanmıştı. Kasırganın Küba’dan Florida’ya doğru ilerlemesinin ardından yaklaşık 5.6 milyon kişi bölgeden tahliye edildi.
Florida, ABD’nin gayri safi yurt içi hasılasının yaklaşık yüzde 5’ini oluşturan ekonomisiyle büyük turizm merkezi olan üçüncü en kalabalık eyaleti konumunda bulunuyor. Kasırganın ABD’ye milyarlarca dolar zarar vermesi bekleniyor. Alt yapı ve enerji hatlarının bir kısmının tamamen çökebileceği ve ülkenin yeniden inşa etmek zorunda kalacağı belirtiliyor.

AA-İHA


Irma Kasırgası Küba’yı vurdu

Haberin Devamı