Dünya Irma Kasırgası Küba’yı vurdu

Irma Kasırgası Küba’yı vurdu

Paylaş
Irma Kasırgası Küba’yı vurdu

Karayip Adaları’na ağır hasar veren Irma Kasırgası Küba’ya ulaştı

Irma Kasırgası 5 şiddet hızıyla Küba’nın kuzey doğusunda Camaguey Adaları’nda karaya indi. Küba, güçlü rüzgar ve yağışla Irma Kasırgası’ndan etkilenmeye başladı.



Onlarca yıldır Küba’yı ilk defa 5 şiddet kategorili bir kasırganın vurduğu kaydedildi.


BÜYÜK KESİMİ ETKİSİNDEN KURTULDU


Irma’nın yön değiştirmesi ile Bahamaların büyük bir kesimi kasırganın etkisinden kurtuldu.



Irma Kasırgası dün Sabana-Camaguey adalarının sahil kesimlerini etkisi altına almıştı. Cumartesi sabahı gücü 4 şiddetine düşen kasırganın Florida’ya yaklaşırken yeniden hızlanmasının beklendiği kaydedildi.




BALIKÇI KÖYÜNDE SELE YOL AÇTI

ABD Milli Kasırga Merkezi fırtınanın hızının 209 kilometre olduğunu açıkladı. Fırtınanın Küba’da yoğun yağış ve Caibarien balıkçı köyünde sele yol açtığı belirtildi.



FLORIDA'YA İLERLİYOR


Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaleti 'Irma Kasırgası' için alarma geçti. Bölgeden 5 milyonun üzerinde kişinin tahliyesi gerçekleşti. Tahliye olamayan kişiler ise evlerinin kapı ve pencelerini tahtalarla kapattı. Florida eyaletinde insanların etkilenmemesi için kasırganın etkili olacağı saatlerde sokağa çıkma yasağının uygulanacağı belirtildi.


AKARYAKIT KUYRUĞU


'Irma Kasırga'sının etkili olacağı beklenen Florida eyaleti alarm durumuna geçti. Eyaletin güneyinden kuzeyine doğru tahliyeler başladı. Şu ana kadar yaklaşık 5 milyonun üzerinde kişinin bölgeden tahliye edildiği belirtildi. Tahliyenin hızlı gerçekleştirilmesi için en büyük karayollarından I-75 karayolunun kullanılmayan şeritleri de trafiğe açıldı. I-75 karayolu üzerindeki akaryakıt istasyonlarında ise uzun kuyruklar oluştuğu ve akaryakıt almak isteyenlerin 45 dakika beklediği öğrenildi.
Florida'da yaşayan Türk vatandaşı Şule Yazar, bölgeden tahliye olmayan kişilerin evlerinde gerekli tedbirleri aldığını söyledi. İnsanlar kasırgadan korunmak için evlerinin kapı ve pencelerine tahtalar çaktığı belirtildi. Irma Kasırgası'nın etkili olması beklendiği bölgelerde ise belirli zaman aralıkları ile sokağa çıkma yasağının uygulanacağı belirtildi.

Haberin Devamı